"Academia Caţavencu" dă statul în judecată şi cere demisii la nivel înalt

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 10 noiembrie 2005

Trustul de presă susţine că i-au fost controlate conturile în mod abuziv

Ineditul conferinţei de presă ţinută de "Academia Caţavencu" în aer liber, pe iarba din faţa Universităţii a atras privirile curioşilor şi a prilejuit atacuri dure la adresa autorităţilor statului.

Reprezentanţii trustului de presă se simt agresaţi de controalele permanente. Verificarea conturilor pe care a făcut-o statul în cazul "caţavencilor" este o repetare a demersului de anul trecut care "poate să lase impresia că noi sîntem suspecţi permanent", aşa cum a declarat Mircea Toma. Mai mult, această verificare nu s-a finalizat cu un raport al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor care "să spună dacă e în regulă sau nu". Problema nu ar fi simpla verificare a conturilor, ci "absenţa din lege a prevederilor care să îi permită persoanei cercetate să se apere în instanţă", a declarat Mircea Toma.

Prezenta lege încalcă prevederile europene privind spălarea, descoperirea şi confiscarea produselor infracţiunii, dar şi Convenţia Drepturilor Omului privind protecţia vieţii private, sînt de părere reprezentanţii săptămînalului. Acţiunea fireas-că în această situaţie este "să dăm statul român în judecată şi să îi invităm şi pe alţi nemulţumiţi în aceeaşi problemă să ni se alăture", a specificat Ioan T. Morar.

Responsabilitatea acestor nereguli revine, în opinia jurnaliştilor, Parchetului General care "a ordonat aceste controale" şi care "se încadrează în instituţiile folosite de stat în bătălia politică şi economică". Mircea Toma a transmis o "somaţie" către Monica Macovei, ministrul Justiţiei, să aplice aceleaşi criterii în cazul lui Ilie Botoş, ca cele folosite în demiterea lui Ion Amariei, şeful PNA.

Mănuşa aruncată de jurnaliştii săptămînalului pare a fi către Monica Macovei, deşi au afirmat că "dacă nu-l poate schimba pe Botoş, trebuie să îşi dea Monica Macovei demisia".

"Academia Caţavencu" lasă impresia că o susţine pe Monica Macovei în încercarea de a-l schimba din funcţie pe Ilie Botoş. Mişcarea ar putea să o acrediteze pe Monica Macovei cu şi mai multă credibilitate după ce l-a înlocuit în ianuarie pe fostul şef al PNA. Monica Macovei a afirmat în mai multe rînduri lipsa de comunicare cu Parchetul General şi cu Ilie Botoş în special. La rîndul său, Botoş a fost susţinut de PSD, atunci cînd Monica Macovei vorbea de înlocuirea lui, împreună cu Ion Amariei. Declaraţiile făcute ieri de reprezentantii "Caţavencu" pot fi aşadar o piesă din puzzle-ul mişcărilor politice la nivel guvernamental.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb