"Accor" a cumpărat groapa de lîngă Palatul Telefoanelor din Bucureşti

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 8 iunie 2004

Compania va construi un hotel cu 12 etaje în valoare de peste 10 milioane de euro

Numai terenul valorează trei milioane de euro

"Accor" a devenit acţionar majoritar al societăţii "Victoriei Business Plazza", înfiinţată de "Bouygues" şi Primăria Capitalei pentru ridicarea unei clădiri de birouri

"Bouygues Batiment International" Franţa şi "Bouygues România" au cesionat grupului "Accor Hotels Belgium" acţiunile pe care le deţineau în cadrul societăţii "Victoriei Business Plazza". Societatea a fost înfiinţată în 1996 de compania franceză şi municipalitatea bucureşteană. Asocierea, în care Primăria Capitalei a intrat cu un teren de peste 2.700 metri pătraţi situat lîngă Palatul Telefoanelor, avea ca scop construirea unei clădiri de birouri cu opt etaje. Investiţia nu a fost dusă la bun sfîrşit de firma franceză, iar municipalitatea s-a ales cu o imensă groapă care tronează şi în prezent pe Calea Victoriei din centrul Capitalei.

Conducerea Grupului "Accor" nu a dorit să comenteze tranzacţia pe motiv că, săptămîna viitoare, va da publicităţii toate detaliile legate de acest subiect.

Însă, pe piaţa imobiliară s-a aflat încă de anul trecut că "Accor" va investi în construirea unui hotel cu 12 etaje, a cărui valoare depăşeşte suma de zece milioane de euro. Antreprenor general va fi "Bouygues România", iar lucrările de construire vor începe în vara acestui an.

Dar, înainte ca "Bouygues" să iasă din afacere, autorităţile locale au făcut primul pas. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, anul trecut, un proiect de hotărîre pentru vînzarea celor 2.700 de acţiuni deţinute de municipalitate în cadrul societăţii "Victoriei Business Plazza". Consilierii au decis ca preţul de vînzare al unei acţiuni să nu fie mai mic de 1.112 dolari, respectiv valoarea unui metru pătrat de teren deţinut de municipalitate. Traian Băsescu, Primarul Capitalei, a anunţat, în acest an, că municipalitatea a obţinut aproximativ trei milioane de euro pe groapa de lîngă Palatul Telefoanelor, ieşind, astfel, din asocierea paguboasă cu compania franceza "Bouygues".

INSERT

Capitalul social al "Victoriei Business Plazza" este de 16 miliarde de lei, din care 12,8 miliarde de lei şi 1,1 milioane de dolari, împărţit în 5.500 de acţiuni nominative. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 2,91 milioane de lei. După cesionare, "Accor Hotels Belgium NV" deţine 5.496 de acţiuni, în valoare totală de 15,993 miliarde de lei, reprezentînd 99,92% din capitalul social al societăţii. În rest, "Accor", "Saminvest", "Soparac" şi "Societe de Participation de L'Ile de France" deţin fiecare cîte o acţiune.

Noul consiliu de administraţie al societăţii este format din Andre Roger Catiniaux (preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al societăţii), Gilles Jacquies Larrive (vicepreşedinte), Marie Laure Deligarde şi Michael John Flaxman.

Capitalul social al "Victoriei Business Plazza" este de 16 miliarde de lei. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 2,91 milioane de lei. După cesionare, "Accor Hotels Belgium NV" deţine 5.496 de acţiuni, în valoare totală de 15,993 miliarde de lei, reprezentînd 99,92% din capitalul social al societăţii. În rest, "Accor", "Saminvest", "Soparac" şi "Societe de Participation de L'Ile de France" deţin fiecare cîte o acţiune.

Noul consiliu de administraţie al societăţii este format din Andre Roger Catiniaux (preşedinte al consiliului de administraţie şi director general al societăţii), Gilles Jacquies Larrive (vicepreşedinte), Marie Laure Deligarde şi Michael John Flaxman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb