Acord "Deutsche Bahn" - sindicate, care pune capăt grevelor

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 iulie 2015

Acord "Deutsche Bahn" - sindicate, care pune capăt grevelor

Compania germană de căi ferate "Deutsche Bahn" a anunţat, ieri, că a ajuns la un acord salarial cu sindicatul conductorilor de tren, GDL, punând capăt unei dispute care durează de aproximativ un an şi care a provocat o serie de greve de protest care au afectat milioane de persoane, transmite Reuters, conform Agerpres.

"Procedura de mediere între Deutsche Bahn şi GDL s-a încheiat cu succes", a informat compania germană de căi ferate.

Potrivit acordului, convenit după cinci săptămâni de mediere, membrii sindicatului GDL vor primi o majorare salarială de 5,1% în două etape, una de 3,5% de la 1 iulie şi o alta de 1,6% începând din luna mai 2016. De asemenea, conductorii de tren de la "Deutsche Bahn" au obţinut şi o reducere a programului de lucru săptămânal, graţie angajării a 300 de conductori suplimentari. În acest fel, programul de lucru săptămânal va fi redus cu o oră, până la 38 de ore pe săptămână, începând din 2018.

Directorul de resurse umane de la "Deutsche Bahn", Ulrich Weber, a salutat acordul convenit, pe care l-a calificat drept un compromis echitabil.

"Pericolul grevelor a trecut. Acesta este un semnal important pentru clienţii noştri, angajaţii şi întreaga companie", a declarat Weber.

GDL, o organizaţie sindicală cu 20.000 de membri, a organizat nouă greve de protest în decurs de zece luni, ca să obţină o majorare salarială de 5% pentru membrii săi, o săptămână de lucru mai mică, precum şi dreptul de a reprezenta şi alte categorii de salariaţi de la "Deutsche Bahn". În schimb, conducerea "Deutsche Bahn", care numără în total 200.000 de angajaţi, a refuzat să ofere GDL dreptul de a putea negocia acorduri salariale şi pentru alte categorii de personal.

Pe fondul grevelor repetate care au avut loc în ultima perioadă în Germania, Camera inferioară a parlamentului german (Bundestag) a adoptat, în luna mai, o lege care limitează puterea micilor sindicate.

"Deutsche Bahn" transportă 5,5 milioane de pasageri şi 607.000 de tone de mărfuri pe zi numai în Germania şi deserveşte importante axe feroviare europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb