Acordul de colaborare semnat între MAE şi OIM, adoptat de Guvern

Andrei Stan
Politică / 30 decembrie 2015

Guvernul a adoptat astăzi, printr-o hotărâre, Acordul de colaborare semnat la 2 noiembrie 2015, la Bucureşti, între Ministerul Afacerilor Externe - prin Departamentul Consular - şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), se arată într-un comunicat al Executivului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, acordul prevede coordonarea activităţilor legate de repatrierea asistată a cetăţenilor români aflaţi în situaţii dificile, precum şi a activităţilor legate de consolidarea capacităţii de răspuns a MAE, prin Departamentul Consular, de schimburile de informaţii şi documente, de cooperarea tehnică şi de alte aspecte relevante în domeniu.

Totodată, prin document se formalizează colaborarea din ultimii ani dintre MAE şi OIM, în vederea eficientizării intervenţiilor pe canale diplomatice pentru asistarea cetăţenilor români aflaţi în dificultate.

Cooperarea cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie are în vedere sprijinirea acţiunilor MAE de repatriere a cetăţenilor români din zone unde prezenţa consulară română este redusă sau nu există, în condiţiile în care OIM are reprezentanţi în 480 de zone/regiuni.

Înfiinţată în 1951, OIM este principala instituţie interguvernamentală specializată în domeniul migraţiei, activând în strânsă legătură cu parteneri guvernamentali, inter-guvernamentali şi neguvernamentali.

Având în componenţă 157 de state membre şi alte 10 cu statut de observator, OIM are birouri în peste 100 de ţări şi îşi dedică întreaga activitate pentru promovarea migraţiei reglementate în beneficiul tuturor. Acest lucru este realizat prin oferirea de servicii şi consultanţă atât pentru guverne, cât şi pentru migranţi.

OIM îşi desfăşoară activitatea în patru arii de gestionare a migraţiei: migraţie şi dezvoltare, facilitarea migraţiei, reglementarea migraţiei, migraţia forţată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb