Acţionarii Oil Teminal au respins planul de administrare al CA al societăţii

E.D.
Piaţa de Capital / 22 decembrie 2014

Planul de administrare al Consiliului de Administraţie al Oil Terminal nu a fost aprobat în şedinţa AGA din 22 decembrie, fapt care ar putea determina demiterea actualei conducerii a societăţii.

Potrivit HotNews, reprezentanţii statului, adică ai acţionarului majoritar, s-au abţinut de la vot. Singurul acţionar care a votat pentru planul de administrare a fost Fondul Proprietatea, având o reprezentare de 8,5% din acţiuni. Trebuie precizat că reprezentanţii statului nu iau decizii în AGA fără un mandat din partea ministrului, în cazul de faţă fiind Andrei Gerea, noul ministru al Energiei. De cele mai multe ori, schimbarea unui ministru este urmată, la scurt timp, şi de schimbarea administratorilor de la companiile de stat, chiar dacă aceştia sunt numiţi, teoretic, în baza legislaţiei privind managementul corporatist, transmite publicaţia.

Concret, nefiind întrunită majoritatea de voturi exprimate (voturi pentru 8,58%, voturi împotriva 10,4%, abţineri 80,9%), nu s-a aprobat planul de administrare al Consiliul de Administraţie al societăţii, nici în varianta iniţială, nici în varianta modificată, se arată în informarea Oil Terminal transmisă BVB.

De asemenea, nu a fost întrunită nici majoritatea de voturi pentru aprobarea Contractului de Administrare al membrilor Consiliului de Administraţie, selectaţi conform prevederilor OUG 109/2011 şi aleşi prin Hotărârea AGOA 6 din 13 august 2014 pentru un mandat de 4 ani. Astfel nu au fost votate nici criteriile şi obiectivele de performanţă.

Tot în şedinţa AGA din 22 decembrie, nu a fost aprobată nici încheierea unui contract de consultanţă, asistenţă legală şi reprezentare în faţă instanţelor de judecată pe litigii de muncă.

În schimb, a fost aprobată revocarea unui administrator al societăţii, Anca-Maria Gherman, că urmare a demisiei acesteia. A fost respinsă, prin majoritate de voturi, şi numirea unui al administrator, Dumitru Nancu.

Răzvan Nicolescu: Sper că ce s-a întâmplat, astăzi, va rămâne un caz izolat iar depolitizările vor continua, nu vor reîncepe

Fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu, se declară dezamăgit de "ceea ce s-a întâmplat, astăzi (n.red. 22 decembrie), în AGA de la Oil Terminal". "Statul nu a votat planul de administrare propus de administratorii profesionişti ai societăţii, oameni cu o imensă reputaţie în zona de business din România. Laurenţiu Ciocârlan, Mihai Aniţei şi ceilalţi sunt oameni care au performat oriunde s-au aflat. Planul presupunea o restructurare necesară şi reduceri ale cheltuielilor salariale care au crescut că pondere în total cheltuieli la 55% în condiţiile în care volumele depozitate la Oil Terminal au scăzut semnificativ în ultimul timp. Respingerea planului de administrare însemna demiterea actualului CĂ", a spus Nicolescu într-o postare pe Facebook. "Aşa cum am promis, voi urmări cu atenţie ce se va întâmplă în continuare la Oil Terminal şi în alte societăţi de stat din energie. Sper că ce s-a întâmplat, astăzi, va rămâne un caz izolat iar depolitizările vor continuă, nu vor reîncepe. Sper că Oil Terminal să aibă viitor pe termen lung. Fără restructurare va fi greu", a adăugat Nicolescu.

Oil Terminal SA Constanţa, societate cu capital majoritar de stat, ocupă o poziţie strategică în zona Marii Negre fiind cel mai important operator pe mare specializat în vehicularea ţiţeiului, produselor petroliere şi petrochimice lichide şi a altor produse şi materii prime în vederea importului, exportului şi tranzitului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Un cuib de oameni care nu au habar de ce inseamna a face o afacere in acest domeniu.....oil terminal ar putea sa copieze ce inseamna aceasta afacere de la singapore ...daca ar face macar10% din afacerea de acolo si ar renunte la toate tipurile de lipitori sindicalisti si alti manageri care nu au facut in viata lor o afacere oricat de mica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb