Acţionarii Promateris au dat mână liberă board-ului pentru majorarea capitalului companiei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie 2022

Acţionarii Promateris au dat mână liberă board-ului pentru majorarea capitalului companiei

Societatea şi-a propus să atragă până la 125 milioane de lei, pentru finanţarea strategiei de creştere

Acţionarii Promateris au aprobat, în adunarea de ieri, delegarea atribuţiilor AGEA privind majorarea capitalului social al companiei către Consiliul de Administraţie al societăţii, conform unui raport al producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania şi-a propus să atragă până la 125 milioane de lei, pentru finanţarea strategiei de creştere accelerată şi a activităţilor de fuziuni şi achiziţii.

Conform rezoluţiei acţionarilor, board-ul Promateris va putea hotărî majorarea capitalului social, cu posibilitatea de a ridica sau a restrânge dreptul de preferinţă al acţionarilor, pentru o perioadă de trei ani, printr-una sau mai multe emisiuni de acţiuni, cu o valoare nominală care să nu depăşească jumătate din capitalul social subscris al companiei.

"Majorarea capitalului social îşi propune să faciliteze oportunităţile de creştere organică şi prin M&A, care vor contribui la accelerarea expansiunii şi consolidarea poziţiei Promateris în Europa Centrală şi de Est. Promateris urmăreşte să achiziţioneze noi companii care să poată fi integrate în Grup pentru a diversifica portofoliul de produse şi care vor fi capabile să genereze valoare adăugată ridicată, dar şi să sprijine crearea de sinergii la nivelul grupului. Compania îşi propune să atragă până la 125 de milioane de lei prin operaţiunea de majorare a capitalului", se arăta într-un raport de la jumătatea lunii martie.

Promateris, care a trecut recent printr-o procedură de divizare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri consolidată de 187,5 milioane de lei, în creştere cu 62% faţă de anul precedent. Grupul, care include compania de distribuţie Biodeck, a înregistrat un EBITDA consolidat de peste 30 milioane de lei, cu 129% mai mult faţă de 2020. Totodată, compania a avut un profit net de 18,7 milioane de lei, în creştere cu 405% faţă de 2020. Pentru 2022, Promateris estimează venituri de 236,1 milioane de lei, EBITDA de 36,2 milioane de lei şi un profit net de 21,5 milioane de lei.

Promateris este o companie fondată în anul 1957, fiind în prezent controlată de familia Pogonaru. Evaluarea bursieră a producătorului de ambalaje biodegradabile şi compostabile se ridică la circa 440 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb