Acţionarii Romgaz au aprobat delistarea certificatelor globale de la Londra

A.I.
Piaţa de Capital / 11 septembrie

Acţionarii Romgaz au aprobat delistarea certificatelor globale de la Londra

Acţionarii Romgaz (SNG) au aprobat, în adunarea de astăzi, delistarea certificatelor globale de depozit (GDR-uri) listate la Londra, conform unui raport al producătorului de gaze naturale publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Fiecare GDR a Romgaz echivalează cu o acţiune suport a companiei. În toamna anului trecut, OMV Petrom a delistat certificatele sale globale de la Londra pe motivul tranzacţionării slabe.

Tot astăzi, acţionarii Romgaz au aprobat majorarea capitalului social al Depomureş cu suma de 45 milioane lei, prin aport în numerar. Operaţiunea implică emsiunea a 4,5 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 10 lei.

De asemenea, acţionarii Romgaz au aprobat conversia soldului în valoare de aproape 1,63 miliarde lei, reprezentând datoriile acumulate la data de 31 iulie 2024 (principal şi dobândă), în baza contractelor de împrumut, de către Romgaz Black Sea Limited faţă de Romgaz, în acţiuni Romgaz Black Sea Limited.

Acţionaii Romgaz au mai dat undă verde modificării statutului societăţii Romgaz Black Sea Limited, ceea ce implică a) majorarea capitalului autorizat de la suma de 11,6 milioane dolari la suma de 1,6 miliarde dolari; b) convertirea acţiunilor emise de Romgaz Black Sea Limited într-o singură clasă de acţiuni comune, clasa A, la valoare nominală de un dolar/acţiune.

Romgaz va subscrie acţiuni emise de Romgaz Black Sea Limited, până la limita capitalului social autorizat al societăţii.

La începutul acestei veri, acţionarii Romgaz au aprobat un program de emisiuni de obligaţiuni în valoare de cel mult 1,5 miliarde euro, cu o scadenţă maximă iniţială de şapte ani. Prima emisiune, ce va fi realizată pe parcursul acestui an, va fi de până la 500 milioane de euro sau echivalentul în lei ori altă valută. Banii urmează să fie folosiţi atât pentru finanţarea activităţii curente cât şi pentru investiţii, inclusiv proiectul Neptun Deep, pentru care necesarul de investiţii este de până la patru miliarde de euro, din care Romgaz trebuie să asigure 50%, conform companiei.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din compania cu sediul în Mediaş, a cărei evaluare bursieră se ridică la 20,7 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Mai bine! Să avem noi marfa aici! ????

    1. Maarfa mai ieftina

    Si cand te gandesti ca FP voia sa listeze la Londra avtiunile Hidro. Un fiasco total. Toate societatile care au listate la LSE actiuni sau obligatiuni doresc sa se retraga fapt pentru care ASF a fost nevoita sa modifice legislatia secundara. Romania are capacitatea de a absorbi aceste instrumente financiare , trebuie doar sa se doreasca asta.

    1. Salrom, Aeroporturi București, Posta Romana, Portul Constanța. Numai bune de ipo. Dar statul nu vrea listare, implicit transparenta.

      O sa dea de fundul sacului..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb