Acţionarii SIF Munteania au aprobat schimbarea denumirii societăţii în Bedrock Investment Group

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2023

Acţionarii SIF Munteania au aprobat schimbarea denumirii societăţii în Bedrock Investment Group

Acţionarii SIF Munteania (SIF4) au aprobat, în adunarea de ieri, schimbarea denumirii societăţii în Bedrock Investment Group, conform unui raport al emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În ultima perioadă, SIF-urile şi-au schimbat denumirile - fosta SIF Moldova a devenit Evergent Investments, SIF Transilvania poartă acum numele de Transilvania Investments, iar SIF Banat-Crişana este Lion Capital. Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat transformarea SIF Oltenia în Infinity Capital Investments.

Tot ieri, acţionarii SIF Muntenia au aprobat răscumpărarea a cel mult 18 milioane de acţiuni proprii, preţul maxim al achiziţiilor fiin de 2,5183 lei, iar cel minim 0,1 lei (valoarea nominală). Titlurile vor fi anulate pentru reducerea capitalului social al SIF-ului.

SIF Muntenia este administrată de SAI Muntenia Invest, societate deţinută de Lion Capital (fosta SIF Banat-Crişana). Conducerile acestor societăţi au plasat sume de bani în fonduri de investiţii care, între altele, cumpără chiar acţiuni SIF4 şi LION (fost SIF1). Apoi, administratorii fondurilor votează în adunările SIF-ului în baza drepturilor de vot aferente acestor deţineri. De-a lungul timpului, acţionari ai celor două SIF-uri au reclamat că este vorba despre o practică prin care conducerile controlează indirect acţiuni proprii. Astfel, aceste titluri nu ar avea drept de dividend şi mai ales drept de vot.

Pentru luna mai, SIF Muntenia a raportat o Valoare Unitară a Activului Net (VUAN) de 2,5328 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii SIF4 de ieri de la ora 17:00, de 1,305 lei, reprezintă un discount de 48%. Evaluarea bursieră a societăţii se ridică la circa 780 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. se stie, la sifon 4 sunt majoritatea mortilor din sifoane de la care conducerea colecteaza dividende ce se prescriu o data trei/patru ani. Denumirea de CRIPTA INVESTITIONALA se potriveste maxim. in sfirsit obtin si actionarii vii din partea astora transparenta ceruta.

    1. Mama ce tare esti! Ce conteaza cel mai mult este activul net,restul sunt povesti! Daca nu vedeti ca epoca Sifurilor sifonate s-a terminat e doar miopie institutionala! Cei care controleaza acum sifurile; BT-sif2,sif3 plus grupul sif1,sif4,sif5 chiar fac performanta! Cred ca in urmatorii 2 ani mxim 3 sifurile se vor tranzactiona la multiplu de VAN si vor distribui dividende consistente,restul e can-can!

      Esti doar un miop investitional,atat si nimic mai mult! Ce conteaza la sifuri e VANU! Cei care astazi controleaza Sifurile nu sunt nici Fercala, Ciurezu,Filimon,Ceocea,Cuzman! Aia erau niste politruci anosti care faceau orice sa fie in functie! Cei care sunt astazi sunt pe banii lor care fac performanta.Mai devreme sau mai tarziu sifurile care se tranzactioneaza la 50% discount din capitalurile proprii se vor tranzactiona lw multiplu de VUAN.

      Pare ca actualii conducatori ai Sif urilor au vrut sa semnaleze desprinderea de trecut ... Dar nu au simtit nevoia sa informeze actionarii despre ce s-a petrecut in deceniile precedente , petrecute sub stapanirea distinsilor tovarasi pe care ii amintiti dv . Transparenta ? Onestitate ?

      ha ha, conteaza si cum ai ajuns la activul net - prin furt sau prin munca cinstita. Ori optiunea 2 este exclusa la sifoane.

      Care dintre actualii tovarasi sunt pe banii lor?

      Nici unul nu a cumparat actiuni pe banii lor. 

      Toti au primit actiuni dupa programe de rascumparare facute de societate pe banii tuturor actionarilor sif-urilor iar ei doar le-au primit gratis prin SOP-uri. 

      Performanta de unde vedeti la actualii tovarasi de cand au preluat ei conducerile Sif-urilor? 

      Dragoi performanta anul asta negativa. 

      Anul curent-2,06% variatie pret. 

      Ceocea performanta anul asta negativa. 

      Anul curent-10,22% variatie pret. 

      Patritiu performanta anul asta stageaza. 

      Anul curent0,90% variatie pret. 

      Buica performanta anul asta negativa. 

      Anul curent-3,69% variatie pret. 

      Cioaca performanta anul asta negativa. 

      Anul curent-2,03% variatie pret. 

      Sif 1,4,5 au fost si fara dividende distribuite de la preluare. 

      Sif 3 doar anul asta a dat un dividend subtire de la preluare.

      Orice ar zice astia despre fostele conduceri nu pot fi credibili. Oamenii vad performantele actuale si le compara cu cele din trecut. Oricat ai spoi realitatea, tot sumbra ramane. Doar SOP urile raman consistente, dar fiind dupa model BVB ...

      corect.

      Esti un propagandist...Mai rau ca trolii rusi! Probabil esti de la Sif1...O actiune care a reusit performanta sa aiba 62% discount..

      Ce dividende ,ce multipli de VUAN visezi? 

    Sediul lor e acum pe Strada Serghei Vasilievici Rahmaninov, nr. 46-48, sector 2, cod postal 020199, BUCURESTI, România la o casuta postala cu sediul secundar a lui SIF 1.

    Poate vad si ASF-ul concertarea de la Sif 1+4+5 mai ales circuitul banilor intre ele ca deja e vizibil de pe luna. 

    Așteptăm cu nerăbdare listarea Hidroelectrica care înseamnă 1-1.5 mld € dar nu vedem că am pierdut Sifurile adică 1.5-2 mld € ! Pentru adevărații acționari Sifurile sunt netranzactionabile în fapt!

    Câștigul Hidroelectrica e de fapt o pierdere! 

    1. Exact foarte bine punctat.

      Sifurile daca ar fi dat dividende din profitul ce-l face de pe seama companiilor din portofoliu istoric ar creste lichiditatea pe bvb ar fi mult mai atractive si nu in ultimul rand ar dezmortii si actionarii cuponari la realitate sa mai investeasca cate ceva pe bvb.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb