Acţiunea militară a lui Trump în Iran, limitată simbolic printr-o rezoluţie a Camerei Reprezentanţilor

A.I.G.
Internaţional / 10 ianuarie 2020

Acţiunea militară a lui Trump în Iran, limitată simbolic printr-o rezoluţie a Camerei Reprezentanţilor

Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, a adoptat o rezoluţie în vederea limitării puterii lui Donald Trump de a lansa operaţiuni militare împotriva Iranului, un text foarte simbolic, dar stânjenitor pentru locatarul Casei Albe, relatează AFP.

Îndemnându-l pe Donald Trump să pună capăt oricărei acţiuni militare împotriva Iranului fără undă verde de la Congres, rezoluţia a fost adoptată joi seara cu 224 de voturi la 194.

trei republicani au susţinut rezoluţia Camerei, în pofida îndemnurilor lui Donald Trump la a se face bloc împotriva textului.

Matt Gaetz, de obicei un mare apărător al lui Donald Trump, şi-a explicat votul declarându-se împotriva unui "nou război etern în Orientul Mijlociu".

Preşedinta democrată a Camerei Repezentanţilor Nancy Pelosi a subliniat că, prin acest vot, Congresul îşi respectă "datoria de a-i proteja pe americani".

"Eu nu am obligaţia" de a solicita aprobarea Congresul înaintea unui eventual nou atac, şi-a exprimat indignarea miliardarul, la Casa Albă.

Democraţii sunt furioşi după atacul american în care a fost asasinat puternicul general iranian Qassem Soleimani, vinerea trecută, urmat de atacuri iraniene cu rachete miercuri asupra unor baze folosite de armata americană în Irak.

Nancy Pelosi îl acuză pe Donald Trump de faptul că, pentru a-l elimina pe Soleimani, a efectuat o operaţiune "disproporţionată şi provocatoare", fără să consulte Congresul, singurul abilitat să declare război potrivit Constituţiei.

Într-un miting de campanie la Toledo, în Ohio, miliardarul republican a ironizat iniţiativa democrată care vrea să-l oblige "să ceară permisiunea Congresului". Acesta a afirmat: "Trebuia să tranşăm, nu aveam timp s-o sunăm pe Nancy (Pelosi), al cărei creier funcţionează cu intermitenţă".

Doi republicani au anunţat deja că îl susţin, însă pare dificil ca textul să fie adoptat de Camera superioară, în care miliardarul este susţinut solid.

Iar chiar dacă rezoluţia ar trece cele două praguri în Congres, ea nu are valoare de lege.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb