Acţiunile BNET, la un pas de tranzacţionarea în Piaţa Principală a BVB

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 mai 2020

Acţiunile BNET, la un pas de tranzacţionarea în Piaţa Principală a BVB

"Estimăm ca finalul lunii mai sau începutul lunii iunie să marcheze această evoluţie pentru grupul nostru", se arată în raportul trimestrial al Bittnet

Acţiunile Bittnet Systems (BNET) urmează să fie transferate săptămânile următoare, din piaţa AeRO în Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), compania depunând deja în acest sens toată documentaţia necesară la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit unui comunicat al Bittnet remis, ieri, Redacţiei.

În raportul trimestrial al companiei publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti se arată: "La data publicării acestui raport, suntem pe ultimii metri ai unui maraton care a început în decembrie 2018, al cărui finish line îl reprezintă trecerea acţiunilor BNET pe Piaţa Reglementată administrată de BVB. Am depus spre aprobarea ASF prospectul de admitere, împreună cu documentaţia suport, şi estimăm ca finalul lunii mai sau începutul lunii iunie să marcheze această evoluţie pentru grupul nostru".

În data de 29 ianuarie a acestui an, acţionarii companiei aprobaseră admiterea la tranzacţionare a acţiunilor BNET în Piaţa Principală a BVB, precum şi numirea lui Lucian Anghel, fostul preşedinte al operatorului pieţei noastre de capital, în calitate de administrator independent al Bittnet Systems.

Pentru primele trei luni din 2020, Grupul Bittnet, ce include companii cu activităţi de Educaţie şi integrare soluţii IT, a raportat venituri consolidate de 19,3 milioane lei, o creştere de 21% faţă de veniturile din primul trimestru al anului 2019, şi o triplare a marjei brute.

Totodată, grupul şi-a diminuat pierderea, de la 3,76 milioane de lei în primele trei luni din 2019, la 2,35 milioane de lei în perioada ianuarie - martie 2020.

Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group: "Rezultatele din primele trei luni ale acestui an sunt cele mai bune rezultate pentru un prim trimestru din istoria noastră. Începutul anului este, în general, cea mai slabă perioadă pentru noi când înregistrăm cele mai mici venituri. Anul acesta am fost nevoiţi să ne confruntăm suplimentar şi cu turbulenţele cauzate de pandemia care a lovit România la jumătatea lunii martie. Am reacţionat imediat prin adaptarea modelului nostru de afaceri, decizie ce ne-a ajutat la consolidarea poziţiei, deoarece clienţii noştri au fost deschişi să primească expertiza noastră pentru asigurarea continuităţii afacerilor. Prin urmare, am înregistrat o creştere a veniturilor cu 21% şi pentru prima dată în istorie, am încheiat un prim trimestru cu profit operaţional".

Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group, a spus: "Rezultatele pozitive au continuat în aprilie, când vânzările noastre au crescut cu 150% faţă de aprilie 2019, în timp ce, potrivit barometrului recent al SmartBill, IMM-urile locale au înregistrat o scădere medie de 19% a veniturilor în acea perioadă. Această evoluţie se datorează în principal expertizei tehnice aprofundate a echipei noastre şi a capacităţii de a reacţiona rapid la mediul în schimbare - două valori care disting Grupul Bittnet pe piaţa IT locală".

Pentru 2020, Grupul urmăreşte venituri de 125 milioane lei şi un profit net de 2,5 milioane lei. În primul trimestru din 2020, Grupul a asigurat şi semnat contracte în valoare totală de 30 milioane lei. Istoric, primul trimestru al anului a fost întotdeauna cea mai slabă perioadă pentru grup. În ultimii ani, primul trimestru a contribuit cu numai 15% la totalul veniturilor consolidate generate într-un an.

Grupul Bittnet următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions şi Equatorial Gaming.

Bittnet este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti de la finalul anului 2015.

La începutul acestei luni, fraţii Logofătu, fondatorii companiei, deţineau 27,11% din emitent, în timp ce Răzvan - Grosanu Căpăţână avea 11,03% din societatea a cărei capitalizare raportată la preţul de închidere al acţiunii BNET de la finele săptămânii trecute, de 1,155 lei, era de 149,52 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb