ZIARUL BURSA

19 mai 2020
Ediţia din 18.09.2024
Toate cele trei coronavirusuri care provoacă sindrom respirator acut sever par să provină de la lilieci şi au ajuns la om prin diverşi intermediari: câinele enot şi zibetele vândute în pieţele alimentare din Asia, în cazul SARS; dromaderul, în cazul MERS; pangolinul este suspectul, la SARS-CoV-2, dar nu s-a găsit încă pacientul zero pentru a fi siguri de acest lucru. Ilustraţia prezintă descrierea comportamentală a pangolinilor indieni (Manis crassicaudata) în captivitate.

PARIUL pentru SARS-CoV-2

MAKEMiscellanea / 19 mai 2020

MAKE

Protestatarii de la Pia­ţa Victoriei cer dovezi ştiinţifice că SARS-CoV-2 există.

În cele trei zile de vid dintre starea de urgenţă şi starea de alertă, s-au strâns între 100 şi 200 de protestatari, pe care i-a unit bucuria să se îmbrăţişeze şi să se pupe, înfruntând frica de infectare, expunându-se pe ei şi (unii) chiar şi pe copiii lor.

Scandal la Fondul Român de Contragarantare

Gheorghe IorgoveanuBănci-Asigurări / 19 mai 2020

Foştii angajaţi acuză noua conducere a Fondului de modul în care a fost făcută reorganizarea instituţiei financiare  

Bogdan Glăvan, preşedintele FRC: "Reorganizarea a fost impusă de raportul dintre funcţiile de conducere şi cele de execuţie, care era în defavoarea celor din urmă"

Reorganizarea Fondului Român de Contragarantare, neimplicarea instituţiei în implementarea programului Invest EU şi majorarea salarială de 50% aplicată propriei persoane sunt principalele acuzaţii pe care mai mulţi dintre foştii funcţionari ai FRC şi o parte dintre cei actuali le aduc, prin interrmediul unei scrisori deschise, lui Bogdan Glăvan, preşedintele acestui organism din domeniul garantării creditelor bancare.

"Relansarea economică depinde de stimularea investiţiilor străine directe şi a exporturilor"

ANALIŞTI: "Relansarea economică depinde de stimularea investiţiilor străine directe şi a exporturilor"

M.G.Macroeconomie / 19 mai 2020

Exporturile sunt estimate să sufere o contracţie reală de 9 miliarde de euro în acest an, însă vor reveni în 2021 la 70 de miliarde de euro 

România trebuie să se concentreze pe încurajarea producţiei autohtone şi a exporturilor, în contextul în care oportunităţile pentru produsele "made in Romania" vor fi semnificative pe termen mediu şi lung, arată o analiză realizată de Moneycorp şi Frames, remisă ieri Redacţiei.

Guvernul Orban, depăşit de realitate

PATRU ZILE, DOUĂ STĂRI DE ALERTĂ Guvernul Orban, depăşit de realitate

George MarinescuPolitică / 19 mai 2020

Suntem oficial în a doua stare de alertă instituită în ultimele patru zile. Dacă prima a intrat în vigoare vineri, prin ordonanţa de urgenţă adoptată joi de Guvernul Orban, a doua stare de alertă a fost instituită, ieri, prin hotărârea Executivului, pe baza noii legi ce reglementează această stare, legea 55/2020, care a fost aprobată la mijlocul săptămânii trecute de Parlament.

Morteza Aboutalebi

EXCELENŢA SA, DOMNUL MORTEZA ABOUTALEBI, AMBASADORUL REPUBLICII ISLAMICE IRAN ÎN ROMÂNIA "Iran vrea să continue discuţiile pentru implementarea acordului nuclear"

A consemnat Adelina ToaderInternaţional / 19 mai 2020

"JCPOA a devenit un acord pentru care numai una dintre părţi s-a angajat"  

"Nicio ţară nu poate impune restricţii împotriva apărării legitime, inclusiv a programului nostru de rachete pentru apărare"

"Considerăm retragerea SUA din Consiliul de Securitate al ONU ca fiind un act contrar regulilor internaţionale şi o încălcare a păcii şi securităţii internaţionale"

Reporter: Excelenţa voastră, se împlinesc doi ani de când preşedintele Statelor Unite ale Americii a decis să părăsească JCPOA. Cum vedeţi aceas­tă decizie astăzi?

Morteza Aboutalebi: JCPOA este un acord multilateral aprobat prin Rezoluţia Consiliului de Securitate şi votat de toţi membrii Consiliului.

Pandemia de Covid-19, posibil să taie 8,8 trilioane de dolari din economia mondială

BANCA ASIATICĂ DE DEZVOLTARE ESTIMEAZĂ: Pandemia de Covid-19, posibil să taie 8,8 trilioane de dolari din economia mondială

Alina VasiescuInternaţional / 19 mai 2020

Cifra reprezintă 9,7% din PIB-ul global  

Veniturile pierdute din cauza şomajului - până la 1,8 trilioane de dolari

Blocajul activităţilor generat la nivel mondial de pandemia de Covid-19 ar putea genera pierderi cuprinse între 5,8 şi 8,8 trilioane de dolari economiei globale, adică între 6,4% şi 9,7% din PIB-ul lumii, conform previziunilor lansate recent de Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB).

Tată, tu ce ai făcut pe timpul pandemiei?

Cătălin AvramescuEditorial / 19 mai 2020

Cătălin Avramescu

În 1915 a apărut, în Marea Britanie, unul dintre cele mai cunoscute afişe din istoria propagandei moderne. Într-un fotoliu, în sufragerie, stă aşezat un domn. Alături, un băieţel se joacă, pe podea, cu soldăţeii de plumb.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
COSR, pregătit pentru îmbolnăviri în rândul sportivilor

COSR, pregătit pentru îmbolnăviri în rândul sportivilor

O.D.Sport / 19 mai 2020

Sportivii de performanţă au revenit în cantonamente, nu aşa cum erau obişnuiţi, ci într-un cadru mult mai strict din punct de vedere medical şi al interacţiunii umane. Prima grupă, de 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice, a intrat...

Netflix iese din "starea de urgenţă"

Netflix iese din "starea de urgenţă"

O.D.Miscellanea / 19 mai 2020

Limitările impuse la nivel global de pandemie încep să fie ridicate şi în mediul online. Netflix readuce calitatea video la ceea ce era înainte de izbucnirea pandemiei, după ce a redus bitrate-ul pentru a evita o "sugrumare" a lăţimii de...

MACRO NEWSLETTER 19 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 19 Mai 2020

Macroeconomie / 19 mai 2020

Preţurile de consum din Franţa şi-au temperat creşterea anuală şi în aprilie 2020, până la 0,3%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei stagnări lunare, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Debut pozitiv de săptămână la Bursă

BVB Debut pozitiv de săptămână la Bursă

A.I. Piaţa de Capital / 19 mai 2020

BET-FI, singurul indice în scădere 

Lichiditate sub media zilnică a anului

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în creştere, într-un climat extern favorabil...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo