Acţiunile "Cemacon"au revenit la nivelul dinaintea anunţului restructurării

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2014

Acţiunile "Cemacon"au revenit la nivelul dinaintea anunţului restructurării

Acţiunile "Cemacon" (CEON) au revenit în jurul preţului de 0,05 lei/acţiune, pe care îl aveau înaintea anunţului privind restructurarea creditelor, după ce au trecut prin maximul de 0,08 lei/unitate.

În urma înţelegerii din noiembrie dintre acţionarii companiei - KJK Fund II, SC Consultanţă Andrei& Andrei, SSIF Broker şi Casa de Insolvenţă Transilvania - cu Banca Comercială Română, producătorul de cărămizi a anunţat, în luna februarie, că BCR a externalizat către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, 12 milioane euro din datoria Cemacon către bancă. Fondul este controlat de Erste şi preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, omul de afaceri Florin Pogonaru.

După comunicatul din februarie, acţionarii CEON au ţinut Adunarea generală, aprobând reducerea capitalului social cu 25,7 milioane lei, la 525.796 lei, şi, ulterior, majorarea capitalului prin emisiunea de 88.000.000 acţiuni, având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.

O altă Adunare a fost convocată, pe 29 aprilie, pentru aprobarea de principiu a restructurării creditelor societăţii.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest" Focşani ne-a declarat: "Creşterea preţului titlurilor CEON s-a datorat cesionării datoriilor companiei. Actualii acţionari ai societăţii doresc să aibă o companie curată, fără datorii, şi se pare că deciziile luate de ei au fost inspirate. Procedurile de reducere a capitalului şi, apoi, de majorare a acestuia, s-au folosit pentru ca societatea să scape de datorii, iar mai apoi acţionarii să recapitalizeze compania. Dar atât scăderea, cât şi majorarea capitalului social ar trebui să se facă concomitent, deci preţul acţiunii probabil nu va fi afectat de aceste evenimente".

Domnia sa a continuat: "Scăderea din perioada anterioară este cauzată de o reglare a preţului. Evenimentele din jurul companiei nu au afectat nivelul titlurilor CEON, dar după creşterea consistentă din luna februarie, preţul a suferit o corecţie"

Compania producătoare de cărămizi a înregistrat, anul trecut, pierderi de 5,72 milioane lei, după ce, în 2012, pierderea era de trei ori mai mare (17,52 milioane lei).

În schimb, datoriile au crescut, în 2013, la 150,9 milioane lei, după ce, în 2012, suma totală era de 140,5 milioane lei.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb