Acţiunile "Impact" au stîrnit, din nou, atenţia investitorilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 ianuarie 2004

Acţiunile "Impact" au revenit în atenţia investitorilor imediat după ce societatea a anunţat că anul acesta va continua politica de majorare a capitalului social. Administratorii societăţii au estimat că acesta ar ajunge la 700 miliarde de lei, în acest an, faţă de 382 miliarde de lei cît este în prezent. Societatea "Impact" a emis, anul trecut, acţiuni şi apoi fie le-a acordat cu titlu gratuit acţionarilor, fie le-a vîndut la preţuri cu mult sub cel al pieţei. Astfel că investitorii care au mizat pe acţiunile "Impact" au înregistrat cîştiguri substanţiale. Preţul acţiunilor "Impact" a urcat în mod spectaculos, cu 20%, după anunţul privind capitalizarea societăţii. La începutul anului, acţiunile "Impact" erau tranzacţionate la minim 4.400 lei/acţiune, iar vineri, cursul lor a atins un maxim 5.300 lei/acţiune.

"Societatea Impact SA se numără printre societăţile listate la Bursa de Valori Bucureşti cu evoluţie impresionantă în ultimii ani, atît din punct de vedere al indicatorilor economici (creşterea cifrei de afaceri şi a profitului total), cît şi din perspectiva cîştigului adus acţionarilor.

Politica promovată de conducerea societăţii prin care s-a reuşit atragerea de finanţare prin intermediul pieţei de capital este un foarte bun exemplu despre cum o companie dinamică şi cu o viziune modernă asupra pieţei îşi poate asigura o parte importantă din sursele financiare.

Sectorul de activitate în care activează compania este unul dintre cele mai atractive şi mai profitabile în perioada actuală şi probabil că va rămîne astfel şi în viitorul apropiat. Piaţa imobiliară în România a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare accelerată, fapt demn de luat în calcul la evaluarea perspectivelor de viitor ale < Impact >.

Fondurile < Capital Plus > şi < Intercapital > administrate de societatea noastră şi care au ca obiectiv investiţional plasamente în acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti au în portofoliile proprii deţineri semnificative (ca procent faţă de activul total) de acţiuni "Impact", plasamente pentru care apreciem că există premise de creştere pe termen mediu (cel puţin pînă la anunţarea modalităţii de distribuire a rezultatului net pentru anul 2003).

În evaluarea acţiunilor "Impact" (ca de altfel în orice altă decizie investiţională pentru o acţiune cotată la bursă) trebuie însă să se ţină seama de nivelul profitului net pe acţiune raportat de preţul de piaţă şi de randamentul estimat al dividendului, indicatori care pe măsura creşterii capitalului social într-un ritm mai accelerat decît cel înregistrat de indicatorii economici ai companiei (cifra de afaceri, profit) suferă un proces de diluare.

Un reper important pentru decizia de investiţie în acţiuni Impact trebuie să fie momentul anunţării rezultatelor financiare pentru sfîrşitul anului 2003 (februarie - martie) şi nivelul acestora comparativ cu anul precedent, atît ca valoare totală, cît şi ca rezultat pe acţiune.

De asemenea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că, conform experienţei din anii precedenţi şi specificului activităţii companiei, în primul trimestru al anului, activitatea < Impact > SA cunoaşte o diminuare cauzată de condiţiile meteorologice nefavorabile dezvoltării de construcţii civile.

Deşi, la momentul actual, compania este bine poziţionată pe segmentul de piaţă pe care acţionează (lucru favorizat şi de amplasamentele pe care a reuşit să le dobîndească), nu trebuie uitat că în anii următori (poate chiar din 2005) concurenţa pe acest sector se va intensifica. Aceasta va induce o presiune ridicată asupra < Impact > SA pentru reducerea preţurilor practicate şi creşterea calităţii imobilelor vîndute, avînd o influenţă semnificativă asupra profiturilor viitoare ale societăţii."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb