ActiveWatch solicită anchetă după ce Cătălin Tolontan a declarat că ar fi fost filat

Alexandru Costea
Media-Advertising / 26 noiembrie 2015

ActiveWatch şi MediaSind solicită autorităţilor să deschidă o anchetă "în regim de urgenţă" după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a declarat în presă că a fost filat, organizaţia solicitând şi luarea măsurilor pentru a asigura imediat protecţia acestuia şi a familiei sale, arată un comunicat remis redacţiei.

ActiveWatch şi MediaSind vor sesiza astfel acest caz organizaţiilor internaţionale care apără libertatea presei, precum şi organismelor internaţionale care monitorizează situaţia drepturilor omului din România.

"Considerăm că avem de-a face cu un atac grav la libertatea presei, un act de intimidare specific regimurilor autoritare, menit să ameninţe atât echipa de investigaţii a Gazetei Sporturilor, cât şi alţi jurnalişti care vor îndrăzni să investigheze subiecte care vizează structurile statului. ActiveWatch va sesiza acest caz organizaţiilor internaţionale care apără libertatea presei, precum şi organismelor internaţionale care monitorizează situaţia drepturilor omului din România", se precizează în textul semnat de Departamentul FreeEx, ActiveWatch, la care s-a alăturat FRJ MediaSind.

"Nu excludem ipoteza că filajul aparţine uneia dintre numeroasele structuri informative active în România, structuri care funcţionează în condiţiile unui control cvasi-inexistent din partea societăţii. Recent, au apărut însă dovezi în spaţiul public şi cu privire la existenţa unor operaţiuni de filaj derulate de entităţi private, asociate unor persoane implicate în activităţi de corupţie şi crimă organizată. Cerem instituţiilor abilitate ale statului să demareze o anchetă oficială în acest caz şi identifice în cel mai scurt timp posibil autorii filajului şi să sancţioneze drastic acest grav atentat la adresa libertăţii presei şi a democraţiei. Subiectul extrem de sensibil al acestei anchete, precum şi antecedentele statului român în materie de poliţie politică, impun o reacţie rapidă şi puternică a autorităţilor şi transmiterea unui semnal neechivoc de condamnare şi, mai ales, de încetare a acestui tip de practici care amintesc de vechea Securitate", potrivit sursei.

Gazeta Sporturilor a publicat, miercuri, un articol din care reiese că pompierii au fost chemaţi pe 23 septembrie la clubul Colectiv, în condiţiile în care acesta urma să găzduiască o manifestare la care era estimată participarea a 2.000 de persoane. Cu toate acestea, reprezentanţii ISU nu au participat la eveniment, pentru a asigura buna desfăşurare a festivalului.

Premierul Dacian Cioloş i-a cerut, miercuri, ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să demită conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi a afirmat că şefii instituţiei "nu mai au ce căuta în conducerea ISU sau în ISU ca atare".

"Eu am aflat astăzi şi înţeleg că şi domnul Arafat a aflat aseară faptul că cei de la ISU Bucureşti, pe partea de prevenire, fuseseră deja informaţi de problemele de la clubul Colectiv. În loc să meargă acolo şi să ia măsurile necesare au mai adăugat o hârtie la birocraţia noastră obişnuită, le-au trimis prevederile legale celor de la clubul Colectiv, spunându-le ce să facă, fără să verifice concret pe teren. Sunt aproape convins că nu e o situaţie singulară. Probabil nu e doar la Bucureşti şi de asta aş vrea să văd în perioada imediat următoare din partea dlui Arafat - şi vă rog să vă implicaţi şi dvs personal - o analiză şi un plan de acţiune acolo pentru o restructurare a ISU", i-a mai transmis Cioloş ministrului de Interne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb