Activităţile remediale se pot desfăşura şi în vacanţe

(O.D.)
Ziarul BURSA #Miscellanea / 30 martie 2021

Sorin Cîmpeanu: "Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică".

Sorin Cîmpeanu: "Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică".

Recuperarea materiei pierdute din cauza desfăşurării orelor online a devenit o prioritatea pentru Ministerul Educaţiei. Ministrul, Sorin Cîmpeanu, a declarat că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Câmpeanu a precizat că va semna ordinul privind structura anului şcolar şi faptul că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat: "Referitor la ordinul de ministru cu structura anului şcolar, el va fi semnat astăzi (n.r. Ieri). Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai. Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică". Ministrul a explicat, la Palatul Parlament, că şcolile nu se închid, pentru că vor func­ţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online: "Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP".

Pe de altă parte, ministrul a declarat că 2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naţionale în această perioadă: "A început simularea pentru examenul de Evaluare Naţională. Din cele 5.576 de şcoli, un număr de 141 de şcoli nu vor putea organiza simularea pentru Evaluarea Naţională, aflându-se în zone carantinate, 2,5% din numărul de şcoli. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli". Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, ieri, prima probă - cea la Limba şi literatura română - din cadrul simulării Evaluării Naţionale. Azi va avea loc proba la Matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.Elevii înmatriculaţi în unităţile de învăţământ din localităţile carantinate vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Activitati remediale ar trebui sa faci matale in concediul de odihna.

    Poate asa te destepti ca acum esti cu intelectul la nivel de gradinita. 

    Deci in perioada de scoala trimite elevii in vacanta prelungita iar in perioada de vacanta sa faca "activitatile remediale" :-)...de unde apar idiotii astia ca nu se mai termina...

    M-am saturat de tine pana peste cap. Tu vrei sa arati ca esti altfel, ca nu gandesti ca prostii tai de colegi din guvern. De aceea ai redeschis scolile si s-au imbolnavit copiii si parintii de covid. Vrei sa pari ca tu esti altfel, ai o gandire mai evoluata. Nu, esti un incompetent traseist, o facatura, o pacaleala de ministru negociat de incompetentul, profitorul, protectorul lichelelor si a analfabetilor, groparul PNL Orban Ludovic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb