ACUZÂND LIPSA DE COMUNICARE Dragnea l-a "executat" pe Şerban Nicolae

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 11 mai 2017

Liderul PSD: "Prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a Programului de guvernare şi nu graţierea faptelor de corupţie"

Şerban Nicolae, înlocuit cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, ieri, înlocuirea lui Şerban Nicolae cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc la Comisia juridică, ca urmare a nemulţumirilor legate de ceea ce s-a întâmplat în Comisia juridică a Senatului în privinţa proiectului Legii graţierii. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat încă de zilele trecute că va fi discutată situaţia lui Şerban Nicolae în CExN şi că vor fi propuse şi sancţiuni.

Şerban Nicolae deţinea funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de lider al grupului senatorilor PSD.

Surse din partid au declarat că, iniţial, lui Şerban Nicolae i s-a lăsat posibilitatea să se retragă din respectivele funcţii, iar, în urma refuzului acestuia, a fost supusă la vot sancţionarea acestuia.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că senatorul social-democrat Şerban Nicolae a susţinut amendamentele privind graţierea faptelor de corupţie şi i-a convins pe colegii săi din Comisia juridică să le voteze, chiar dacă nu erau agreate de partid, motiv pentru care era firesc ca acesta să fie schimbat de la şefia comisiei şi din postul de lider de grup.

Preşedintele PSD a mai spus, ieri, că a existat o lipsă de comunicare şi neîncredere între fostul lider de grup al senatorilor PSD, Şerban Nicolae, şi conducerea partidului şi a susţinut că o lege a graţierii nu rezolvă problemele din justiţie: "A apărut această neîncredere şi această lipsă de comunicare, această lipsă de dorinţă de comunicare între preşedintele partidului, conducerea partidului şi liderul de grup, a apărut firească această propunere ca liderul de grup să fie schimbat şi să fie susţinut politic domnul Mihai Fifor. De asemenea, atâta timp cât în Comisia juridică de la Senat colegii noştri, care au adoptat nişte amendamente fără să fie susţinute de partidul care i-a propus, şi preşedinţia Comisiei juridice a fost schimbată. Aici nu este vorba de libertatea de opinie, libertatea votului, de oportunitatea votului, dar şi domnul Şerban Nicolae ca şi lider de grup şi preşedinte de Comisie a mers acolo susţinut politic de către partid, şi a adoptat, a propus, a susţinut şi a convins şi colegii de partid să susţină nişte amendamente pe care partidul nu le susţine".

Liderul PSD a arătat că, aşa cum a spus şi după alegeri, s-a reafirmat în plenul CExN că prioritatea PSD o reprezintă punerea în aplicare a Programului de guvernare, aşa cum a fost prezentat în campanie, şi nu graţierea faptelor de corupţie: "Nu am avut astăzi (n.r. ieri) discuţii despre sancţiuni, nici de pedepse membrilor din Comisia juridică a Senatului, dar nici nu puteam lăsa ca astfel de gesturi să fie asumate, pentru că pe noi ne interesează ca ceea ce am prezentat românilor să fie aplicat şi să fie toată lumea conştientă că acele obiective sunt prioritatea noastră. Membrii din Comisia juridică nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie. Au fost şi poziţii publice ale mele care au fost cunoscute, asumate de partid, care din păcate nu au fost respectate. Am ascultat ce a spus colegul nostru, ce au spus colegii noştri în această şedinţă şi le-am am spus şi care este punctul meu de vedere. Indiferent de argumentele aduse atât în şedinţă, cât şi în spaţiul public, eu am ridicat această problemă colegilor mei - să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a graţierii mai este oportună".

Potrivit liderului PSD, citat de Agerpres, din păcate s-a plecat în elaborarea legii graţierii de la problemele din penitenciare şi de la condiţiile de detenţie din România "şi eventual se încearcă să se rezolve alte probleme pe care le are sistemul de justiţie şi despre care se vorbeşte de luni de zile, poate de ani de zile în România".

Liviu Dragnea a afirmat: "Într-adevăr, se vorbeşte de o perioadă de timp de abuzurile unor procurori, de nişte decizii discutabile ale unor judecători, despre influenţe, presiuni din partea unor instituţii asupra unui judecător, despre necesitatea adoptării unei legi a răspunderii magistraţilor, dar cu precizarea că trebuie clarificate aceste răspunderi, dar completat şi cu protecţie pentru judecători în faţa unor eventuale presiuni sau influenţe. De asemenea, se vorbeşte despre imperfecţiunile definirii unor infracţiuni, despre posibilitatea diversificării modului în care se execută pedepsele, dar toate aceste teme nu pot fi rezolvate de legea graţierii. (...) În aceste condiţii, trebuie să ne gândim serios dacă această lege mai este oportună. În acest context fac în continuare un ultim apel la Guvern, la Ministerul Justiţiei, să ne prezinte într-un termen rezonabil dacă legea graţierea şi alte măsuri sau propuneri pe care le-au anunţat ca şi proiecte legislative pot rezolva problema din penitenciare. Doar această lege nu rezolvă problema care a generat. În aceste condiţii, pe noi ne interesează mai puţin cum va ieşi legea de la Senat, că va fi adoptată tacit în forma guvernului, că va fi picată".

Senatorul PSD Şerban Nicolae consideră că schimbarea sa din funcţiile de preşedinte al Comisiei juridice şi de lider de grup nu este o sancţiune, ci "un fel de act politic" şi a declarat că se mai gândeşte dacă mai rămâne în Comisia Juridică, deoarece consideră că nu a greşit cu nimic şi vrea să se lămurească dacă ideile sale în materie de justiţie sunt compatibile cu cele ale partidului.

Şerban Nicolae a precizat: "Trebuie să mă lămuresc: poate este greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului. Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie (...) Eu nu am nici crize de personalitate, nici tulburări de identitate, ştiu şi cine sunt şi ce experienţă am şi ce pot să fac. Nu ţin neapărat să tot demonstrez şi să tot dau extemporale ca şi cum ştiţi... băgaţi-mă şi pe mine în seamă, mă pricep, credeţi-mă, aveţi încredere în mine. Dacă se consideră că este nevoie de mine, particip. Dacă se consideră că sunt alţii, ca vorba lui Alecsandri: «E unul care cântă mai bine decât mine? Cu atât mai bine ţării şi lui cu atât mai bine»". Şerban Nicolae a explicat că amendamentele de graţiere a corupţilor pe care le-a depus şi care au fost în primă fază adoptate i-au aparţinut lui însuşi, dar că îi este greu să creadă că Liviu Dragnea a fost străin de ele.

Şerban Nicolae a explicat: "Am mai clarificat încă o dată de faţă cu toţi colegii faptul că nu a existat niciun fel de înţelegere între mine şi Liviu Dragnea, strategie de comunicare, de testare a pieţei, a reacţiilor şi alte aberaţii de genul acesta. De asemenea, că nu am adoptat niciun fel de amendament al lui Băsescu. Tot ceea ce s-a adoptat într-o primă fază erau amendamentele pe care le-am propus eu (...) Mi-e greu să cred că cineva interesat nu a ştiut de acele amenadamente (...) a fost şi un miting în stradă".

Şerban Nicolae a admis că amendamentele nu au fost dezbătute niciodată în partid, deoarece erau tehnice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Subiecte false de ce pierdem vremea cu ele?

    Nimeni nu a observat dezamagirea cand a iesit Geoana presedinte. Fata de atunci vorbeste de la sine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb