ADAA- premiată în cadrul primului Summit Internaţional pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi din lume

G.D.
Companii / 7 decembrie 2022

ADAA- premiată în cadrul primului Summit Internaţional pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi din lume

Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA) a fost premiată în cadrul primului Summit Internaţional pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi din lume, conform unui comunicat remis redacţiei. ADAA a primit premiul Excellence Award din partea US Institute of Diplomacy and Human Rights, iar Andreea Negru, fondatoarea asociaţiei a fost certificată de către USIDHR drept susţinător al drepturilor omului şi persoanelor cu dizabilităţi, promovând incluziunea şi susţinerea femeilor în viata economică şi în comunitate.

Andreea Negru a declarat: "Cred că fiecare dintre noi trebuie să aibă aceleaşi drepturi, iar persoanele cu dizabilităţi trebuie să se bucure de şanse egale. Astfel, împreună, putem construi o lume mai bună, incluzivă în care sunt respectate principiile ONU de dezvoltare durabilă. Cu toţii avem dreptul să beneficiem cu adevărat de viaţa economică, socială, politică şi culturală".

Este o realitate tristă că aproximativ un miliard de persoane cu dizabilităţi de pe tot globul se confruntă încă cu discriminarea şi inegalitatea pe scară largă din cauza lipsei de înţelegere şi conştientizare a celorlalţi, subliniază sursa citată. "Chiar dacă există încă multe disparităţi în ceea ce priveşte accesul la asistenţă medicală, educaţie, angajare şi activităţi zilnice între persoanele cu dizabilităţi şi colegii lor, discuţiile despre drepturile persoanelor cu dizabilităţi lipsesc adesea din conversaţiile despre drepturile omului din întreaga lume. În acest sens, cred că trebuie depuse eforturi majore pentru a educa oamenii şi a crea medii favorabile persoanelor cu dizabilităţi pentru ca aceştia să trăiască vieţi normale, fără teamă sau judecată".

Summitul a fost organizat de US Institute of Diplomacy and Human Rights- USIDHR, iar ADAA a fost partner şi speaker în cadrul sesiunii despre leadership şi responsabilitate socială. Alţi parteneri internaţionali au fost: Organizaţia Naţiunilor Unite, Forumul pentru Tineret de Cooperare Internaţională, Institutul de Afaceri şi Dezvoltare Internaţională din SUA, Cisco şi altele.

Isabelle Vladoiu, fondatoarea US Institute of Diplomacy and Human Rights, a declarat: "Prin acest eveniment- Primul Summit global axat pe drepturile persoanelor cu dizabilităţi -am scris o pagină de istorie la nivel mondial. Sunt convinsă că rezultatele acestui Summit vor duce la îmbunătăţiri tangibile în viaţa persoanelor cu dizabilităţi de pe tot globul. Summit-ul internaţional pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi a fost o experienţă de nepreţuit pentru participanţii săi. Mai mult decât suma perspectivelor şi expertiza vorbitorilor, pe parcursul a cinci zile, Summit-ul a instruit şi a certificat în mod activ pe toţi cei prezenţi să fie susţinători ai drepturilor persoanelor cu dizabilităţi".

Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA este o asociaţie din România, reprezentată de fondatoarea Andreea Negru, la lucrările primului Summit Internaţional despre drepturile persoanelor cu dizabilităţi, la nivel mondial, care a avut loc în Istanbul, Turcia, conform unui comunicat remis redacţiei. Summitul este unic în lume prin accentul pus pe drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi s-a adresat companiilor, guvernelor şi societăţii civile. Evenimentul a atras peste 260 de participanţi din 60 de ţări şi şase continente, având o gamă variată de vorbitori, inclusiv mesaje de la Secretarul General al ONU, Comisia Europeană, Banca Mondială, viceprim-ministrul Kosovo, ministrul persoanelor cu dizabilităţi din Republica Democratică Congo, Comisia Europeană, UNESCO şi multe alte guverne din întreaga lume, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb