AdePlast: Listarea la Sibex versus credit la bancă

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Materii Prime / 7 mai 2010

Marcel Bărbuţ

Marcel Bărbuţ

Compania caută finanţare pentru o fabrică nouă

Producătorul de mortare uscate AdePlast se apropie de faza finală a analizei oportunităţii listării la piaţa sibiană Sibex. Marcel Bărbuţ, proprietarul AdePlast, ne-a declarat: "Sper să putem lua o decizie asupra listării la Sibex în această lună. Aşteptăm rezultatele auditului PricewaterhouseCoopers asupra rezultatelor noastre financiare şi trebuie să mai avem o discuţie cu Intercapital Invest. Ne-am propus să strângem prin lis-tare minim 3 milioane de euro. Şi trebuie analizată cu atenţie oportunitatea listării la Sibex în acest context în care toată lumea se teme de investiţii. Dacă analiza nu este favorabilă listării, vom alege varianta contractării unui credit. Practic, dacă se dovedeşte că nu vom putea strânge suma propusă de pe bursa sibiană, va trebui să ne împrumutăm de la bănci".

Domnia sa ne-a precizat că banii sunt necesari construirii unei noi fabrici în Moldova, lângă Bicaz. Acesta este cel mai important obiectiv de investiţii al companiei din 2010. Dacă totul decurge bine şi AdePlast face rost de bani, atunci există mari şanse ca noua fabrică să fie deschisă în primăvara anului viitor. Terenul va fi achiziţionat tot în acest an. Compania lucrează, în prezent, la proiectare.

Pentru 2010, Marcel Bărbuţ ne-a spus că AdePlast are ţinte ambiţioase privind veniturile, preconizând o creştere între 15% şi 30% faţă de 2009. Proprietarul companiei ne-a explicat că această creştere va veni din acapararea cotei de piaţă de la concurenţi.

Marcel Bărbuţ afirmă: "Nu cred că în acest an se va vinde, per total piaţă, o cantitate mai mare de mortare uscate faţă de 2009. Noi mizăm pe creşterea veniturilor prin acapararea de cote de piaţă. Anul trecut, pe segmentul nostru de activitate s-a dat o bătălie acerbă la nivelul preţurilor. Au rezistat marii producători, care şi-au permis o reducere mai mare a preţurilor, până la nivelul micilor producători. Cei mici au colapsat pentru că produsele de calitate ale marilor producători au fost preferate de cumpărători".

În primele luni ale acestui an, veniturile AdePlast au crescut faţă de perioada similară a anului trecut. În aprilie 2010 faţă de aprilie 2009, creşterea vânzărilor AdePlast este de circa 40%, ne-a mai spus domnul Bărbuţ.

Fabrica din Moldova ar fi cea de-a patra unitate de producţie a companiei pe piaţa internă, pe lângă cele operaţionale din Oradea şi Ploieşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb