ADJUNCT NOU LA DNA Bonusul lui Gavra pentru destructurarea reţelei din cadrul PSD Arad

I.GHE.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 15 aprilie 2020

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, ieri,delegarea în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a magistratului Codrin Gavra, începând cu data de 01.05.2020, până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

Codrin Gavra, procuror la DNA Timişoara, este magistratul care a trimis recent în judecată mai mulţi parlamentari PSD din Arad şi Caraş Severin. Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, pe 7 aprilie, trimiterea în judecată a inculpaţilor din dosarul mitei la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP), între care trei deputaţi PSD, Dorel Căprar(fostul şef al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor şi preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Arad), Florin Tripa, Luminiţa Jivan şi un senator social democrat, Ioan Chisăliţă.

Alături de ei au fost trimişi în judecată mai mulţi şefi de la DRDP Timişoara, cei mai mulţi fiind acuzaţi de luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi folosirea influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Liderii PSD Arad sunt acuzaţi că au luat mită pentru angajarea în funcţie de controlor de trafic sau în funcţii de conducere la DRDP Timişoara, iar funcţionarii publici pretindeau, la rândul lor, taxă de protecţie de la angajaţi sau fraudau concursurile de angajare.

În dosarul trimis în instanţă, procurorul Codrin Gavra arată că deputatul Dorel Căprar ar fi pretins şi acceptat ca două dintre posturi să fie ocupate în schimbul sumei de câte 5000 de euro fiecare, pretinzând că banii să fie remişi în mod direct la casieria organizaţiei judeţene de partid.

"Separat de aceste sume lunare, persoanele cu funcţii de conducere susţinute în acele funcţii de partid ar fi avut obligaţia de a plăti şi alte sume de bani, raportat la necesităţile de moment şi solicitările persoanelor cu funcţii de conducere din partid, identificându-se o asemenea situaţie când inculpatul Căprar Dorel Gheorghe ar fi pretins şi primit suma de 4500 de lei de la inculpaţii Horgea Cristian, Lucaciu Mircea şi inculpatul Munteanu Bogdan (câte 1500 lei fiecare) pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegaţii din Japonia", se arată într-un comunicat al DNA.

În dosarul penal se mai arată că şefii de la DRDP Timişoara cereau taxă de protecţie controlorilor de trafic între 100 şi 500 de euro lunar pentru a fi menţinuţi în funcţii. Unul dintre foştii şefi DRDP ar fi cerut sume negociate între 5000 şi 10000 de euro de persoană pentru fraudarea concursului la ocuparea funcţiei de controlor de trafic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hoția politrlcilor parveniți nesimțiți și nemernici care au întrat în politica ca să se îmbogățească și sa parvină, ei trebuie trimiși unde l le e locul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb