Admitere liceu 2020. Top 10 cele mai căutate licee din capitală

A.P.
Miscellanea / 2 iulie 2020

Admitere liceu 2020. Top 10 cele mai căutate licee din capitală

Colegiul Naţional "Sf. Sava" este colegiul unde, de ani buni, orice elev din Capitală vrea să fie admis. La profilul matematică-informatică, bilingv engleză, media a fost de 9,89, în timp ce la profilul ştiinţele naturii, media a fost de 9,85. În privinţa promovabilităţii la Bacalaureat, însă, Colegiul Naţional "Tudor Vianu" ocupă locul întâi, conform Adevărul.

Potrivit statisticilor de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti.

Elevii care doresc un loc la un liceu de top din Capitală are nevoie de note mari la ambele probe de examen, dar şi de medii generale mari. Media generală a claselor V-VIII contează 20%.

Broşura privind admiterea în învăţământul liceal a fost publicată azi de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti . Cifra de şcolarizare este aceeaşi de anul trecut.

Cu ajutorul datelor din această broşură se poate realiza un top al celor mai bune licee din Bucureşti.

Potrivit metodologiei, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Cel mai râvnit liceu a fost şi anul trecut Colegiul Naţional "Sf. Sava". Pentru intrarea la acest liceu, un elev trebuie să obţină o medie de admitere peste 9,60, pentru profilul matematică-informatică. Anul trecut, media ultimului admis la matematică-informatică, bilingv engleză - cea mai grea specializare - a fost 9,89, în timp ce la ştiinţele naturii a fost de 9,85. La profilul matematică-informatică, ultima medie a fost 9,69, în timp ce la filologie, 9,56. Colegiul va şcolariza anul viitor 252 de elevi, din care 10 locuri sunt rezervate pentru elevii romi.

Pe locul al doilea s-a plasat, în 2019, Colegiul Naţional "Gh. Lazăr", unde, la profilul matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 9,80; 9,73 la profilul ştiinţele naturii, 9,66 la ştiinţe sociale şi 9,57 la filologie. Pentru anul şcolar 2020-2021, colegiul are o cifră de şcolarizare de 252 de elevi, din care 84 de locuri sunt disponibile la profilul matematică-informatică şi tot atâtea la ştiinţele naturii.

Colegiul Naţional "Spiru Haret" a ocupat anul trecut locul al treilea în top cu o medie de admitere la matematică-informatică, bilingv engleză de 9,69 şi de 9,60 la matematică-informatică. La ştiinţele naturii s-a intrat cu 9,52 ultima medie, iar la ştiinţe sociale, cu 9,43. Ultima medie la filologie a fost 9,34. Pentru anul şcolar care începe în toamnă, liceul are o cifră de şcolarizare de 224 de elevi, din care 28 de locuri (o clasă) la profilul matematică-informatică, bilingv engleză şi 56 de locuri la matematică-informatică.

Locul al patrulea a revenit Colegiului Naţional "Tudor Vianu", unde media de admitere la matematică-informatică, bilingv germană a fost, în 2019, de 9,64, în timp ce la matematică-informatică, 9,59. Colegiul are o cifră de şcolarizare de 252 de elevi, iar clasele sunt fie de informatică intensiv, fie de engleză intensiv.

Locul cu numărul cinci este ocupat de Colegiul Naţional "Gh. Şincai". Aici, media de admitere la matematică-informatică intensiv engleză a fost de 9,51, la ştiinţele naturii, intensiv engleză - 9,49, iar la filologie - 9,38. Colegiul va şcolariza anul şcolar viitor 224 de elevi, dintre care 140 la profilul matematică-informatică intensiv engleză.

Colegiul Naţional "I.L. Caragiale" a urcat în ultimii ani în topul preferinţelor elevilor. Anul trecut, colegiul a ocupat locul al şaselea, media de intrare la profilul matematică informatică, bilingv germană fiind de 9,42; la matematică-informatică, bilingv engleză - 9,39 şi 8,85 la filologie. La profilul filologie, bilingv germană ultima medie a fost 8,80, iar la bilingv engleză, 8,92. La profilul ştiinţe sociale, ultimul intrat a obţinut media 9,08. Pentru anul şcolar 2020-2021, colegiul are o cifră de şcolarizare de 280 de elevi, conform sursei.

Tot pe locul al şaselea se situează, cum era de aşteptat, şi Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", unde media de admitere la matematică-informatică a fost tot 9,42, ca şi la "I.L.Caragiale", în timp ce la ştiinţele naturii a fost un pic mai mare - 9,49, situaţie puţin neobişnuită. "Mihai Viteazul" va înmatricula 280 de elevi anul viitor, dintre care 224 la clase de matematică-informatică intensiv engleză şi intensiv informatică.

La doar o sutime distanţă, pe locul al şaptelea, se clasează un liceu din cartierul Drumul Taberei. Este vorba despre Colegiul Naţional "Grigore Moisil", unde media de admitere a fost de 9,41 la matematică-informatică şi de 9,22 la ştiinţe sociale. La filologie s-a intrat cu 9,06. Liceul are o cifră de şcolarizare de 168 de elevi, dintre care 84 vor învăţa la profilul matematică-informatică intensiv engleză sau intensiv informatică.

Următorul colegiu în clasament - locul opt - este "Iulia Haşdeu", unde ultima medie de intrare la profilul matematică-informatică, bilingv engleză a fost de 9,39, iar la matematică-informatică de 9,23, identică cu cea de la ştiinţele naturii. La profilul filologie s-a intrat cu 8,94, în timp ce la filologie bilingv engleză, ultima medie de admitere a fost de 9,06. Colegiul are şi o clasă de filologie bilingv spaniolă, unde s-a intrat cu media 7,08. Cifra de şcolarizare la acest liceu este de 252 de elevi.

Locul al nouălea a revenit Colegiului Naţional Cantemir-Vodă. Aici, ultima medie de intrare la matematică-informatică, bilingv engleză a fost 9,30, la ştiinţele naturii - 9,23, iar la matematică-informatică - 9,18.

Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc" ocupă locul al zecelea, cu o medie de intrare la profilul matematică-informatică de 9,24, în timp ce, la filologie, media ultimului admis a fost 8,96. Liceul are o cifră de şcolarizare aprobată de 168 de elevi.

Completarea opţiunilor de către elevii asistaţi de părinţi şi profesorii diriginţi va avea loc între 2 şi 6 iulie. În perioada 3-7 iulie, conform planificării stabilite de comisia din şcoală, se va verifica, în prezenţa diriginţilor, corectitudinea datelor din fişa listată de calculator, pentru fiecare elev. Repartizarea computerizată a elevilor care au participat la prima etapă de admitere la liceu va avea loc pe 10 iulie.

Top zece licee, în funcţie de promovabilitatea la Bacalaureat 2019

1. Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu"

2. Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr"

3. Colegiul Naţional "Sfântul Sava"

4. Colegiul Naţional "Mihai Viteazul"

5. Colegiul Naţional "Spiru Haret"

6. Complexul Educaţional Lauder-Reut

7. Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai"

8. Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc"

9. Colegiul Naţional "Ion Creangă"

10. Colegiul Naţional "Grigore Moisil"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb