Adolescenţii din Buzău, vaccinaţi în mall

Ana Felea
Miscellanea / 31 mai 2021

Adolescenţii din Buzău, vaccinaţi în mall

Ziua Internaţională a Copilului va fi aniversată la Buzău, prin organizarea unui maraton al vaccinării care îşi propune să dea posibilitatea unui număr cât mai mare de persoane să se vaccineze. Deşi evenimentul se adresează în special adolescenţilor cu vârste cuprinse între 16-18 ani, echipa mobilă prezentă pe parcursul a doua zile în centrul comercial din municipiul Buzău va administra serul tuturor persoanelor o vor cere.

"Instituţia Prefectului - Judeţul Buzău, Direcţia de Sănătate Publică Buzău, Primăria Municipiului Buzău şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău cu sprijinul Centrului Comercial SHOPPING CITY BUZĂU, organizează în perioada 31.05.2021 - 01.06.2021 în intervalul orar 10.00 - 20.00, MARATONUL VACCINĂRII ÎMPOTRIVA COVID 19. Acest concept se numeşte imunitate comunitară. Şi este un motiv important pentru oricine să se vaccineze , pentru a-şi păstra sănătatea lui şi a comunităţii în care trăieşte. Când sunt vaccinaţi suficient de mulţi oameni împotriva unei anumite boli, germenii nu pot călători la fel de uşor de la persoană la persoană - şi întreaga comunitate este mai puţin probabil să se îmbolnăvească. Acest lucru înseamnă că şi persoanele care nu se pot vaccina, cum ar fi copiii până în 16 ani, vor beneficia de o anumită protecţie împotriva îmbolnăvirii. Şi dacă o persoană se îmbolnăveşte, există mai puţine şanse de izbucnire, deoarece boala este mai greu să se răspândească. În cele din urmă, boală devine rară şi, uneori, dispare cu totul", se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Vaccinarea se va efectua fără programare, cu vaccin Pfizer, pe baza actului de identitate şi se adresează cu prioritate adolescenţilor cu vârste între 16 - 18 ani. Aceştia vor fi însoţiţi de către reprezentantul legal. Însă, la centrul din mall vor fi vaccinate toate persoanele o vor cere.

"Vaccinarea oferă cea mai bună protecţie posibilă împotriva unei îmbolnăviri şi pentru a ne întoarce la viaţă normală. Doar prin vaccinare ne protejăm pe noi şi comunitatea, reducem riscul de răspândire a bolii la membrii familiei, colegi de şcoală sau de birou, prieteni, vecini sau alte persoane şi putem face lucrurile la fel ca înainte", a spus Marieta Boloş, subprefect Buzău.

De altfel, autorităţile de sănătate publică îşi doresc să crească ritmul de imunizare anti-COVID-19, mai ales că până acum procentul nu este unul satisfăcător, în comparaţie cu statisticile naţionale. Conret, Buzăul a vaccinat un total 129.643 de personae, dintre care doar puţin peste 58.000 au schema complete, adică şi doza unu şi doza a doua.

"Există o tendinţă de scădere a adresabilităţii faţă de vaccin. Nu ne putem reproşa ceva în privinţa mobilităţii noastre în teren şi activităţii desfăşurate, în sensul în care am făcut tot ce se poate pentru vaccinare. Mai nou, există tendinţa aceasta de scădere, dar nu doar la noi, ci la nivel naţional", a subliniat la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

Pe lângă maratonul adolescenţilor, DSP Buzău a început să trimită cât mai multe echipe mobile în mediul rural. Doar în ultimele două zile au fost vaccinate peste 1900 de personae din satele buzoiene.

În schimb, deputatul USR Plus, Emanuel Ungureanu a atras atenţia, în urmă cu două săptămâni, că doar 43% din personalul medico-sanitar din Buzău este vaccinat anti-COVID. La Direcţia de Sănătate Publică Buzău s-au imunizat 28% din angajaţi, iar la Spitalul Rm.Sărat, unitate cu circuit dublu, atât pacienţii COVID cât şi non-COVID doar 33%.

Cea mai mare rată de vaccinare este la Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzău unde 66% din personal era vaccinat cu două doze la începutul lunii. De asemenea, peste jumătate din personal era imunizat şi la Spitalul Săpoca, Spitalul Smeeni şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău. La Direcţia de Sănătate Publică doar 28. 6 % din personal era vaccinat la 1 mai iar la Spitalul Municipal din Râmnicu-Sărat, rata de vaccinare era la data menţionată de 33.6%

" La data de 1.05.2021 doar 43% din personalul medico-sanitar din judeţ era vaccinat împotriva Covid-19 cu două doze de vaccin. Cea mai mare rată de vaccinare este la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău unde 66% din personal era vaccinat cu două doze la începutul lunii. De asemenea, peste jumătate din personal era imunizat şi la Spitalul Săpoca, Spitalul Smeeni şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean Buzău. Din nefericire, doar 28% din personalul DSP era vaccinat în data de 1.05.2021 conform datelor puse la dispoziţie chiar de către DSP Buzău. Îngrijorător, la Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat avem o rată de vaccinare de doar 33% şi abia a fost redeschis cu eforturi deosebit de mari!", susţine deputatul USR Plus, Emanuel Ungureanu.

La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat s-au vaccinat anti-COVID 27 din cei 46 de medici. De asemenea, au primit serul împotriva coronavirusului 75 din cele 249 de asistente medicale şi 44 de angajaţi, personal auxiliar, dintr-un total de 140. Nici în rândul celorlalte categorii de angajaţi, ponderea celor care au acceptat vaccinul nu este mai mare, astfel că în final rata de vaccinare în acest spital este de doar 33.06%.

În condiţiile în care spitalul a fost redeschis şi pentru alte categorii de bolnavi în afara celor infectaţi cu coronavirus, parlamentarul atrage atenţia că există riscul infectării pacienţilor chiar de la cei care îi tratează.

" Este foarte important ca personalul medico-sanitar să se vaccineze, mai ales în contextul redeschiderii spitalelor COVID pentru a nu ajunge în situaţia nedorită ca pacienţii care se adresează spitalelor să fie infectaţi chiar de către personalul sanitar care trebui să aibă grijă de sănătatea lor. Eu voi susţine în continuare redeschiderea spitalelor COVID, dar este necesar ca personalul acestor spitale să fie imunizat. Îi încurajez pe toţi cei care lucrează în spitale, dar şi pe toţi cei care doresc să evite infectarea cu virusul Sars-Cov-2, să se vaccineze cât mai repede", mai transmite Ungureanu.

Pe de altă parte, reprezentanţii Spitalului Municipal din Rm.Sărat spun că sunt relativi mulţumiţi de modul în care decurge campania de imunizare a cadrelor medicale, în condiţiile în care mulţi dintre angajaţii acestei unităţi au anticorpi naturali, după ce au trecut prin infecţia cu coronavirus.

"Unii dintre colegi au contraindicaţii de a se vaccina pentru că au anumite boli care nu le permite vaccinarea. Campania de vaccinare se promovează zilnic în rândul întregului personal. Ţinând cont că noi am fost spital suport Covid19, este în regulă, dar eu sper să mai crească numărul persoanelor vaccinate în rândul personalului medico-sanitar de aici din spital. Cei mai muţi dintre ei au trecut prin boală. Unii sunt imunizaţi natural. Au zis că mai aşteaptă un pic ca să mai treacă o perioadă. Mulţi dintre ei au anticorpi. Riscuri ca pacienţii să se infecteze de la medici nu e. La noi în spital se face zilnic un triaj al personalului medico- sanitar şi se respectă toate regulile. ", a declarat pentru sansanews.ro medicul epidemiolog Mirela Iorgu de la Spitalul Municipal din Rm.Sărat.

La Direcţia de Sănătate Publică, din cei 8 medici s-au vaccinat doar 3 iar din totalul de 27 de asistente medicale au primit vaccinul doar 4.

Medicul epidemiolog Carmen Scîntei a explicat pentru şansanews.ro de ce un număr atât de mic de angajaţi ai DSP s-au imunizat anti-COVID până acum, în condiţiile în care instituţia este cea care coordonează întreaga activitate de vaccinare a populaţiei:

" Există nişte explicaţii obiective ale fiecărui procent pe fiecare unitate. Dacă e vorba de DSP, unde suntem o mână de oameni, trebuie să ştiţi că mulţi din noi am trecut deja prin infecţia naturală şi determinat de titrurile importante ca valoare pe anticorpi , cel puţin 6 luni ar trebui temporizată această vaccinare. Deci, nu au negat faptul că ei se vor vaccina într-un anumit timp. De asemenea, există persoane cu afecţiuni cronice care sunt în evidenţă cu tratamente, care deocamdată nu le-au convins că ar putea primi un vaccin şi să aibă un răspuns imun corect. Şi ei au fost temporizaţi. Restul, am făcut vaccinul. Un exemplu sunt eu: am făcut infecţia şi m-am vaccinat cu ambele doze. Deci, nu a fost niciun fel de rezervă şi am considerat că aşa trebuie să fie normal şi să fie un exemplu pentru toată lumea din unitatea mea şi nu numai. Există şi alte persoane care având nişte situaţii particulare, deocamdată, nu s-au putut proteja. Asta nu înseamnă că ele au pus punct la capitolul vaccinare", a explicat pentru sansanews.ro medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Este foarte grav ce se intampla cu aceasta vaccinare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb