ADRIAN CÂCIU, DESPRE LANSAREA DISCUŢIILOR DE ADERARE A ROMÂNIEI LA OCDE: "Este echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică"

S.B.
Politică / 27 ianuarie 2022

"Este echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat, joi, că lansarea discuţiilor de aderare a României la OCDE este "echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică", informează news.ro.

"Ieri OCDE - o veste pentru România care este echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică - a făcut invitaţia oficială a României de a începe negocierile de aderare. Suntem într-o situaţie foarte bună, pieţele sunt stabile, apetitul investitorilor pentru titlurile de stat interne este foarte ridicat", a afirmat, joi, ministrul Finanţelor.

Guvernul a salutat , marţi, decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind lansarea negocierilor de aderare cu România, arătând că aceasta reprezintă "un succes politico-diplomatic deosebit al ţării noastre, care confirmă, totodată, nivelul ridicat de pregătire tehnică al României".

"Decizia de astăzi a Consiliului OCDE reprezintă o recunoaştere a faptului că România împărtăşeşte valorile şi principiile Organizaţiei", consideră Executivul.

"Rămânem angajaţi, cu energie şi determinare, în atingerea obiectivului de a deveni membri ai OCDE", a arătat, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis. Premierul Nicolae Ciucă a arătat că aşteaptă "paşii următori" şi discuţiile cu statele membre.

Alături de România, decizia de deschidere a negocierilor adoptată marţi s-a referit şi la Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru.

Înfiinţată în 1961, OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale. Cei 38 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni - 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic de politică externă, care a întrunit sprijinul transpartinic al guvernelor postdecembriste ale României. Ţara noastră şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE în aprilie 2004, candidatură care a fost reiterată în mai multe rânduri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. da, e o veste buna care m-a luat prin surprindere in mod placut.

    dar... incercati sa protejati IMM_urile si companiile cu capital romanesc (in actuala criza a costurilor energiei) ... asta ca sa aiba cine sa mai exporte, profitul nefiind mai apoi exportat catre alte tari...  

    p.s. asa... macar va mai spalati rusinea punerii in aplicare a principiilor acordului verde (The green deal) si a Marii Schimbari (the great reset) a lui Klaus Schwab (WEF).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb