Adrian Câciu: "În acest moment avem 15 miliarde de euro contractate"

S.B.
Politică / 16 iulie

Adrian Câciu: "În acest moment avem 15 miliarde de euro contractate"

Valoarea proiectelor contractate pe fonduri europene se ridică, la acest moment, la 15 miliarde de euro, faţă de cele 1,5 miliarde de euro la finalul anului 2016, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, la evenimentul de lansare a unei noi ediţii a "Cartei Albe a IMM-urilor din România", informează Agerpres.

"În acest moment avem 15 miliarde de euro contractate. Proiecte sunt de 52 de miliarde de euro. La al treilea an de implementare, după 2014-2020, 2021-2027, avem 15 miliarde de euro contractate, 1,8 miliarde de euro intrate în România. În 2016, la finalul anului, după trei ani de implementare a unei exerciţiu financiar, erau contracte de doar 1,5 miliarde de euro, de zece ori mai puţin. Cum să ai aşteptarea să ai şi efect rapid într-o economie, când tu, de fapt, nici nu ai contractat, nici nu ai scos proiecte la bătaie şi n-ai trecut nici la implementare, cu alte cuvinte, nici nu ai finanţat ? De data aceasta suntem într-o zonă puţin mai accelerată şi de aceea fac un apel ca dialogul să continue şi partea de implementare să fie mult mai rapidă. Ceea ce îmi doresc este ca România să nu mai aibă bani din Coeziune în 2026-2027, astfel încât să poată să solicite fonduri suplimentare de la Comisia Europeană, nu să fie în situaţia în care să aibă jumătate din anvelopă, pentru că aşa era România la finalul exerciţiului, la 2020, înainte să intre 'M+3'", a afirmat ministrul.

Şeful MIPE a subliniat că indicatorul de încredere al mediului de afaceri poate face diferenţa între dezvoltarea economică şi riscul unei recesiuni.

"Indicatorul cel mai sensibil din studiul dumneavoastră (Carta Albă a IMM-urilor din România - n. r.) este cel dat de încredere în viitor, pentru că acest indicator, care este evaluat nu numai în România, ci în toată lumea, este indicatorul care poate să facă diferenţa între dezvoltare şi riscul recesiunii sau unei crize economice. Încrederea aceasta nu se capătă în lipsa unui parteneriat între toţi actorii socio-economici, fie aceştia privaţi, dar mai ales cei care sunt reglementatorii sau care sunt exponenţii puterii publice, ai statului. Ceea ce se întâmplă în România de câţiva ani de zile este că suntem totuşi într-o zonă în care stabilitatea politică ne-a permis să ducem la bun sfârşit trecerea peste o serie de crize foarte brutale (...) Nimic nu se face fără dialog. Este plină lumea de oameni deştepţi, dar dacă fiecare acţionează singur deşteptăciunea este egală fix cu zero, pentru că nu se poate lucra decât în echipă, atunci când vrei să ai succes", a afirmat Câciu.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a lansat, marţi, cea de-a 22-a ediţie a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România", cea mai amplă analiză a mediului de afaceri românesc.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Ne doare in 14 ! Romania tot prost traieste...

    Uitati-va la tinerii aia de la Costinesti.. dupa ce ca au asteptat pe peron, ore bune, in soare si canicula, intr-o gara comunala uitata de Dumnezeu... un tren care a intarziat grav, cand in final a venit trenul si s-au urcat claie peste gramada, au avut supriza sa se strice locomotiva pe drum si sa-i lase in vagoane in canicula in camp deschis...  

    Cam asta e realitatea Romaniei in care bubuie miliardele de la UE !

    Asta in timp ce Ciuca si Geoana o freaca dubios pe banii guvernului paralel mondial pe la Washington 

    1. Aha, deci daca trenurile merg incet pe canicula, nu ne mai trebe bani de la UE, nu?

      SI CIUC!A SI GEOANA ,OR SA FIE UNUL DINTRE EI,PRESEDINTE,CUM A FOST IOHANIS SEF LA NATO.!

      corect.

      Geoană o freacă pe banii NATO! Si pe Ciucă / PNL / KJ voi i-ați votat! Si IMM-urile nu se ocupă de căi ferate

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb