ADRIAN CÂCIU, MINISTRUL FINANŢELOR:  "România a îndeplinit la timp şi integral cele 7 jaloane asociate primei tranşe prevăzute în PNRR"

G.D.
Politică / 31 mai 2022

"România a îndeplinit la timp şi integral cele 7 jaloane asociate primei tranşe prevăzute în PNRR"

Ministrul Finanţelor, dl Adrian Câciu a semnat astăzi, 31 mai 2022, prima cerere de plată, în valoare de 907,669 milioane de euro în cadrul Acordului de împrumut privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, conform unui comunicat remis redacţiei. Mecanismul are o valoare totală de 14,94 miliarde de euro şi a fost semnat în 2021 cu Comisia Europeană.

Potrivit sursei citate, aceasta este prima din cele 10 tranşe programate pentru a fi disponibilizate în perioada 2022-2026. Potrivit Regulamentului privind instituirea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, statele membre au posibilitatea de a transmite cereri de plată de două ori pe an.

"Guvernul are ca prioritate zero implementarea cât mai rapidă şi eficientă a reformelor asumate prin PNRR. România a îndeplinit la timp şi integral cele 7 jaloane asociate acestei tranşe prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar transmiterea cererii de plată către Comisia Europeană a fost condiţionată de acest lucru. Acesta este încă un pas pe care îl parcurgem pentru ca fiecare ban cheltuit să fie pentru modernizarea ţării.", a subliniat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Fiecare tragere din împrumut este acordată în condiţii avantajoase, la nivelul costurilor Comisiei Europene şi are o maturitate de 30 de ani de la data disponibilizării, din care o perioadă de graţie de 10 ani. Rambursarea se va face în rate egale pe perioada rămasă până la maturitate.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este structurat pe cei 6 piloni prevăzuţi în Regulamentul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă şi este împărţit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României şi, concomitent, să urmărească priorităţile Comisiei Europene. Cei şase piloni sunt: tranziţie verde, transformare digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, politici pentru generaţia următoare, copii şi tineri, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Unde - s ???????????

    nu conteaza. Nu vedem mai mult de 10% din planul financiar.

    Romanii trebuie sa paraseasca tara , fiind inlocuiti 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb