Adrian Iuraşcu: "Dacă ar fi majorat dividendele, doamna Lulache nu ar mai fi luat 17.000 de euro pe lună"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Politică / 11 august 2008

Adrian Iuraşcu: "Dacă ar fi majorat dividendele, doamna Lulache nu ar mai fi luat 17.000 de euro pe lună"

Adrian Iuraşcu, preşedintele "Forumului Civic Românesc", asociaţia-umbrelă care reuneşte 11 organizaţii de proprietari deposedaţi de regimul comunist, a criticat decizia reprezentanţilor MEF să nu plătească dividende mai mari, invocând temerea funcţionarilor Fondului privind micşorarea salariilor. Domnia sa a declarat: "Dacă ar fi majorat dividendele, doamna Lulache (n.r.directorul general al Fondului) nu ar mai fi luat 17.000 de euro pe lună", adăugând că reprezentanţii Fondului se comportă ca şi cum ar conduce un SRL ( n.r. societate cu răspundere limitată). "Cei din conducerea Fondului pretind că nu sunt plătiţi cu bani publici, ca şi cum banii din dividende provin de la societăţile unde sunt ei patroni", a precizat preşedintele FCR.

Domnul Iuraşcu a subliniat că, până în prezent, micii acţionari nu sunt reprezentaţi în Consiliul de Supraveghere al Fondului, în ciuda repetatelor solicitări în acest sens. Domnia sa ne-a spus: "Numirile în funcţii se fac pe bază de nepotism, astfel încât persoane fără niciun fel de experienţă ajung să se ocupe de retrocedarea proprietăţilor confiscate înainte de "89."

Preşedintele "Forumului Civic Românesc" atrage atenţia că amânarea listării Fondului Proprietatea la Bursa din Valori Bucureşti reprezintă un eşec al actualei guvernări, în ciuda protocolului privind retrocedarea proprietăţilor confiscate de comunişti, semnat în 2004, între fosta Alianţă "Dreptate şi Adevăr" şi organizaţia pe care o conduce.

Domnul Iuraşcu a precizat: "Guvernul a ratat reforma proprietăţii promisă în programul de campanie. Prin amânarea listării Fondului pentru iunie 2009, actualii guvernanţi se spală pe mâini de această responsabilitate şi o transferă viitoarei guvernări".

Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2008 aprobat în AGA de vineri, cheltuielile cu conducerea şi personalul se ridică la 4.945.000 milioane lei.

A fost selectat un evaluator pentru cele 12 participaţii neauditate încă

La finele săptămânii trecute, societatea "Darian Rom Suisse" SRL a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru evaluarea celor 12 participaţii ale Fondului, încă neauditate. Astfel, din totalul de 88 de societăţi din portofoliul Fondului, 26 vor fi evaluate de compania "Pricewaterhousecoopers Management Consultants" SRL, iar 62 de participaţii de societatea "Darian Rom Suisse" SRL. Aceasta din urmă a mai fost selectată în ianuarie pentru evaluarea unui număr de 50 de participaţii ale Fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb