Adrian Năstase - criticat de opoziţie că îşi anunţă candidatura din Washington

D.B.
Ziarul BURSA #Politică / 25 iulie 2004

Anunţul făcut la Washington de preşedintele PSD Adrian Năstase, cum că este pregătit 95% să participe la alegeri, pare să arate că liderul partidului de guvernămînt va uza la maxim de succesele internaţionale obţinute în perioada acestui mandat, în lupta pentru Cotroceni, în lipsa unor rezultate spectaculoase pe plan intern. Analistul politic Cristian Pîrvulescu spune că nimic nu este întîmplător la Adrian Năstase: "Totul a fost gîndit în aşa fel încît să suprapună imaginea Americii, văzută foarte bine de electoratul român, cu anunţul privind candidatura sa la Cotroceni. E clar că premierul Adrian Năstase va pune un accent deosebit pe abilităţile sale de diplomat şi pe relaţiile sale, scoţînd în faţă că preşedintele României are în special un rol important în politica externă, încercînd să îşi pună în inferioritate pe principalul său contracandidat".

Victor Ponta, vicepreşedintele PSD, spune că, din punctul său de vedere, Adrian Năstase şi-a exprimat doar o opinie: "Candidatul PSD va fi ales aşa cum a fost anunţat iniţial, la congresul din luna august. Declaraţia din Statele Unite este în aceeaşi linie cu ceea ce mai afirmase preşedintele PSD, în repetate rînduri. Anume, că-şi va depune candidatura, dacă partidul i-o va cere".

Theodor Stolojan, preşedintele PNL, susţine că premierul Adrian Năstase foloseşte participările internaţionale ca prim-ministru în scopuri electorale: "Adrian Năstase nu se dezminte nici de această dată. În stilul cu care ne-a obişnuit, preşedintele PSD ne trimite tot felul de semnale din străinătate". Codruţ Şereş, candidatul PUR la prezidenţiale, spune că anunţul făcut de Adrian Năstase ne dovedeşte că în PSD există, în continuare, o criză de imagine a liderului partidului, după înfrîngerea suferită în alegerile locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb