Adrian Năstase îşi propune un impozit de 90% pe averea nejustificată

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 martie 2004

După mai bine de trei ani de mandat în care nu a făcut mai nimic împotriva marii corupţii, premierul Adrian Năstase gă-seşte nimerit să declare cum că nimănui nu-i este permis să-şi folosească mandatul ca pe un instrument de îmbogăţire: "Trebuie să stabilim în mod clar faptul că nimeni nu va putea folosi mandatul sau poziţia sa în sistemul public ca pe un instrument de îmbogăţire personală. Este important şi voi propune un nou impozit, de 90%, care se va aplica tuturor celor care nu pot justifica averile din venituri", a declarat premierul, la finele săptămînii trecute, în cadrul manifestării "Primăvara Social Democrată", care i-a avut în centru pe tinerii din PSD.

Adrian Năstase a afirmat că varianta cu impozitul de 90% este, deocamdată, în fază de discuţie, însă promite să modifice legea în aşa fel încît demnitarii să nu-şi mai poată ascunde averile la rude, indiferent de gradul acestora. "Este important să construim pentru toată lumea un sistem în aşa fel încît să comparăm veniturile legale ale fiecăruia, în fiecare an, cu facturile importante ale fiecăruia, iar ceea ce este în plus să fie impozitat cu 90%. Voi cere specialiştilor să propună cea mai bună formă a legii", a precizat premierul Năstase.

Primul - ministru a mai amintit de accelerarea reformei în justiţie şi administraţia publică, menţionînd că va propune creşterea salariilor funcţionarilor publici şi ale lucrătorilor din Poliţie, astfel încît aceştia să nu mai fie tentaţi să ia mită.

Primul ministru susţine că a venit timpul să luptăm mai repede şi mai eficient cu corupţia şi asta nu pentru că aşa ne cere Uniunea Europeană, ci pentru că este necesar.

Preşedintele PNL Theodor Stolojan a reacţionat imediat la declaraţiile premierului, catalogîndu-le drept "vorbe goale". Stolojan susţine că PSD nu poate lupta împotriva corupţiei, întrucît ar trebui să lupte împotriva propriilor membri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb