ADRIAN NĂSTASE:  "România apare ca o ţară divizată intern"

M.T.
Politică / 9 mai 2019

Adrian Năstase (Sursa foto: Twitter)

Adrian Năstase (Sursa foto: Twitter)

Fostul prim-ministru al României, Adrian Năstase, a vorbit astăzi, la Vaslui, despre lipsa unei comunicări între Preşedinţie şi Guvern, avertizând că acest lucru dăunează foarte mult ţării noastre, mai ales pe plan extern.

Adrian Năstase a participat la Conferinţa "Tratatele de Pace (1919-1920)", organizată de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui, unde a vorbit despre Nicolae Titulescu si sistemul tratatelor de pace de la Paris de după Primul Război Mondial, contex în care a afirmat că actualii politicieni ar trebui să înveţe de la predecesorii lor din perioada interbelică.

"Aş fi crezut că dincolo de interesele legate de campania electorală, de momente electorale, oamenii politici din România şi îl am în vedere în special pe preşedintele României, ar fi trebuit să introducă în discuţia publică ideea unei formule de acord, o formulă consensuală, o formulă care să permită o imagine unitară şi solidă a României ca membru al UE, ori lucrul acesta nu se întâmplă. România apare ca o ţară divizată intern, o ţară incapabilă să asigure o comunicare de la preşedinte la Guvern. În definitiv, Consiliul European este un loc unde se iau anumite decizii, dar apoi e nevoie de o curea de transmisie către Guvern, pentru că guvernele sunt cele care pun în mişcare unele dintre decizii. Neexistând aceste lucruri, ce va face preşedintele Iohannis cu lucrurile care se discută şi se vor decide, eventual, acolo? Le va discuta cu consilierii săi, cu familia? Practic, această necomunicare este extrem de dăunătoare şi îmi este greu să o înţeleg", a declarat, pentru Agerpres, Adrian Năstase.

Fostul premier a afirmat, totodată, că în momentul de faţă, în România este nevoie de o reevaluare a politicii externe şi de mai multă înţelepciune în politica internă.

Evenimentul organizat de Muzeul Judeţean "Ştefan cel Mare" Vaslui este înscris în programul "Centenarul Marii Uniri - 2019", derulat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Psd- ul este leaganul puscariasilor proveniti din politica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb