Adrian Vasilescu: Majorarea TVA va da foc României

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 iunie 2010

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a avertizat, ieri, asupra pericolului pe care l-ar reprezenta pentru inflaţie o eventuală creştere a TVA în România.

În situaţia în care România va fi obligată să crească taxa pe valoarea adăugată, aceasta va trebui majorată cel puţin cu 5%, iar ce va urma după aceasta va face ca "ţara să ia foc".

"În negocierile dintre FMI şi Guvernul României, Banca Naţională a avut o singură propunere: să nu ne atingem de TVA, atât cât putem s-o ţinem neschimbată. O creştere a TVA trebuie să fie de minim 5% ca să aibă efect, iar un astfel de scenariu ar face ca România să ia foc, în urma creşterii inflaţiei şi a evaziunii fiscale", a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Centrale, citat de Agerpres.

Vasilescu a apreciat că prioritatea României în acest moment este obţinerea tranşei următoare de la Fondul Monetar Internaţional şi nu lupta politică. "Ne-am asumat că vom lua nişte măsuri până la 1 iunie, măsuri pe care nu le-am luat încă. Dacă problema nu va fi rezolvată, România va pierde tranşa de la FMI şi, ulterior, şi împrumuturile de la Uniunea Europeană şi Banca Mondială", a subliniat Adrian Vasilescu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Acest Vasilescu nne crede o tara de tampiti. El, un purtator de vorbe al FMI dar platit de BNR din bani publici da tot felul de solutii si verdicte de parca ar fi laureat al premiului Nobel. Crede ca exprimandu-se simplu este mai usor de inteles. El de fapt neavand proprietatea termenilor nu se poate exprima altfel. El este lingaul lui Isarescu. Il mentine pe asta in afara discutiilor zilnice si al banalitatilor pe care, la randul sau, le debiteaza cand apare. Se vrea un fel de guru al finantelor si sistemului bancar cand de fapt el (Isarescu) este echivalentul lui Bivolaru(MISA). revenind la Vasilescu un fost ziarist comunist cu o spoiala de pregatire juridica si fara nicio pregatire economica sau financiara era trimis de Baiesu dupa tigari cu indemnul " nu pune mana pe clanta ca se prosteste". Pot depune marturie o multime de fosti colegi. dar cum prostia si slugarnicia se platesc, mai ales la noi, si A. Vasilescu se bucura din plin de roadele lor. Desi trebuia sa iasa la pensie de vreo 10 ani, o sa vedeti ca dupa ce va aparea noua lege a pensiilor el tot va cumula pensia cu salariul platit de Isarescu care se face vinovat de distrugerea Bancorexului si de imprumutul de 20 mld. euro luati de la FMI si pe care ca un prost si-l insuseste Boc. Vai de capu tau Boc cum te lucreaza masonul!

    Mai postac de un leu (vechi) de ce te - apuci sa faci comentarii despre lucruri de care habar n - ai sau te faci ca nu le cunosti ?! Ce pregatire economica ai tu ca sa iti permiti sa iei in balon niste profesionisti BNR ?!

    Ce cunostinte ai tu despre Bancorex si FMI ? Comentariile tale ar avea doar 2 justificari :1) scrii ce - ti dicteaza altii sau 2) ai o minte bolnava care produce texte bolnave ! Inclin spre prima varianta asa ca iti adresez un indemn tie si celor ca tine : Postacilor , duceti-va la ziarele lui Paturiciu , Vintu si Voiculescu si varsati acolo toate mizeriile/laturile de genul celor de mai jos ! Nu mai otraviti atmosfera din jurul unui ziar care inca pastreaza un ton decent si obiectiv si are comentarii profesioniste ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb