ADS CERE MINISTERULUI AGRICULTURII PRELUNGIREA ADMINISTRĂRII SPECIALE O nouă şansă pentru SNIF

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Materii Prime / 13 august 2008

O nouă şansă pentru SNIF

Privatizarea societăţii se amână

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a solicitat Ministerului Agriculturii un nou ordin de prelungire a regimului de administrare specială şi supraveghere financiară la Societatea Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (SNIF), potrivit unui document al ADS, remis redacţiei.

Consiliul de Administraţie al ADS, din data de 6 august, a decis ca Direcţia de de Privatizare şi Concesionare Activităţi şi Servicii din cadrul agenţiei să solicite ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş, prelungirea administrării speciale la SNIF, al cărei acţionar unic este, cel puţin până la finele anului curent.

Administrarea specială presupune reorganizarea societăţii în vederea privatizării şi implică scutirea de la plata datoriilor către furnizorii publici sau privaţi, pe o perioadă determinată.

"Consiliul de Administraţie al ADS a decis transmiterea documentanţiilor întocmite pentru privatizare, la Consiliul Concurenţei, la Secretariatul General al Guvernului şi la Ministerul Agriculturii, noul termen de privatizare urmând să fie stabilit în funcţie de deciziile acestor instituţii", se arată în document.

Reprezentanţii ADS ne-au precizat că prelungirea administrării speciale la SNIF nu presupune şi demiterea actualei conduceri a societăţii, implicit a administratorului special.

"În ceea ce priveşte o eventuală demisiei sau demitere a conducerii SNIF SA, acest subiect nu s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Administraţie al ADS şi nici nu avem cunoştinţă de acest lucru", au explicat reprezentanţii agenţiei.

Totodată, notificarea Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală va avea loc după publicarea noului Ordin în Monitorul Oficial, precizează reprezentanţii ADS.

Referitor la privatizarea SNIF, reprezentanţii agenţiei ne-au declarat că "există investitori interesaţi, care au depus scrisori de intenţie la ADS pentru cumpărarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la SNIF", fără a preciza numele acestora.

Potrivit unor surse din SNIF, printre ofertanţii se regăsesc Liga Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România, Asociaţia Salariaţilor din Îmbunătăţiri Funciare (ASIF), Asociaţia Dunărea Brăila a Salariaţilor din "Îmbunătăţiri Funciare" şi mai nou, grupul Grivco deţinut de omul de afaceri Dan Voiculescu.

Aceleaşi surse mai susţin că ministrul agriculturii Dacian Cioloş va semna mai mult ca sigur un nou ordin de prelungire a administării speciale la SNIF, mai ales în condiţiile în care protecţia fiscală a statului expiră la data de 5 septembrie.

De altfel, dacă nu o face, societatea ar putea intra în faliment din pricina datoriilor mari atât la bugetul de stat cât şi la o serie de companii private cu care se judecă în prezent.

Iar statul riscă să rămână cu buza umflată şi "băieţii deştepţi" fără terenuri evaluate la peste 100 de milioane de euro, la finele guvernării...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb