ADVERTORIAL AiGIA Health: Inaugurăm viitorul

Media-Advertising / 11 noiembrie 2022

AiGIA Health: Inaugurăm viitorul

Omenirea cheltuieşte anual 1.5 trilioane $ pentru prevenirea bolilor. Se estimează că această cifră se va dubla până în 2027. Peste tot în lume au loc eforturi de prevenţie susţinute de bugete uriaşe. În tot acest timp, România este pe primul loc în UE după mortalitatea din cauze tratabile şi pe locul 3 după mortalitatea evitabilă prin prevenţie. Lucru explicabil în parte prin procentul de doar 1% din total cheltuieli de sănătate alocate prevenţiei la noi în ţară dar şi din cauză că sistemul nostru de sănătate este gâtuit. Actuala arhitectură şi-a atins de mult limitele şi îi lipsesc abordări noi şi sistematice, care să pună Pacientul pe primul loc şi să îl implice transparent în procesul medical.

Sub sloganul "Inaugurăm viitorul", AiGIA Health, startup-ul global înfiinţat de români în 2020 în Statele Unite, lansează astăzi 11.11.2022 varianta Android Closed Beta.

Platforma va fi lansată gradual în următoarele săptamâni şi în variantele Web şi iOS. Utilizatorii platformei vor avea posibilitatea să îşi recapate controlul asupra tuturor informaţiilor medicale, să le partajeze doar cu cine îşi doresc, să îşi monitorizeze continuu starea de sănătate şi să fie recompensaţi inclusiv financiar pentru participarea în studii de cercetare. În acelaşi timp, orice medic înscris în platformă îşi va putea seta propria clinică virtuală, cu multiple tipuri de servicii oferite, tarif orar propriu şi program flexibil.

AiGIA Health propune o revoluţie globală, prin schimbarea paradigmei actuale în zona de sănătate oferind pentru prima dată o perspectivă concretă asupra prevenţiei bolilor şi şansa unei vieţi sănătoase alături de cei dragi.

Cât costă datele medicale?

Medicina începe să fie o disciplină în care experienţa clinică este dublată şi îmbogăţită de data science. Datele de sănătate ale pacienţilor sunt driverii principali ai acestor schimbări profunde. Valoarea datelor medicale ale unui pacient este cu atât mai mare cu cât ele sunt mai complete. Giganţi informatici precum IBM sau Oracle arată un interes din ce în ce mai mare pentru acest tip de date, cu care îşi antrenează algoritmii de AI. Nimic rău aici, pentru că aceste dezvoltări servesc interesul ultim al Pacienţilor.

În studiul EY intitulat "Realising the value of healthcare data: a framework for the future", pe baza tranzacţiilor de astfel de date din 2019, specialiştii din UK au stabilit un preţ de pornire de 100 de lire sterline pentru un set de date medicale anonimizat. Preţul poate urca până la 1500 de lire sterline pentru date genomice sau chiar la 5.000 de lire sterline pentru un set de date combinat (genomic şi fenotipic). Aceasta arată, pe de o parte, revoluţia care urmează să se întâmple în cercetare şi prevenţie, şi, pe de alta, dau un ordin de mărime al sumelor la care ar putea avea acces Pacientul care este pus în centrul ecosistemului de sănătate şi poate alege ce să facă cu propriile date de sănătate. Democratizarea accesului Pacientului la acest tip de date va însemna o revoluţie în sistemele de sănătate, în primul rând deblocând prevenţia sistematică a bolilor.

Ce (mai) înseamnă prevenţia?

Prevenţia este un termen din ce în ce mai des folosit în ultima vreme, inclusiv în România, prilej de simpozioane, congrese şi întruniri festive. Toată lumea, inclusiv profesioniştii din domeniul medical conştientizează nevoia dar şi potenţialul imens al prevenţiei, însă până în prezent nu au reuşit să implementeze decât măsuri punctuale. Un exemplu pozitiv recent, este Programul Naţional de Combatere a Cancerului, o iniţiativă admirabilă, care însă este încă la început şi vine după zeci şi zeci de ani de mortalitate şi morbiditate care puteau fi evitate.

Eforturile de prevenţie se concentrează pe diagnosticarea timpurie însă, din păcate, nu există niciun scenariu plauzibil în care medicii din sistemul medical actual, supraaglomeraţi şi copleşiti, să poată face prevenţie pentru milioane de pacienţi. Mai ales în situaţia în care istoricul medical al fiecăruia dintre noi este aproape inexistent.

În realitate, prevenţia se poate face doar printr-o monitorizare continuă a datelor medicale. Acest lucru presupune sinergia datelor medicale cu tehnologia avansată, inclusiv cu inteligenţa artificială, asistând astfel medicii în prestarea unui act medical de calitate, în timp scurt de la apariţia primelor semne. Tehnologia poate oferi o informare completă pornind de la istoricului medical al pacientului, dar lasă decizia finală în mâinile medicilor.

Reţelele private de sănătate, care pretind că fac prevenţie prin promovarea abonamentelor de sănătate, în fapt, nu au capacitatea de a încuraja, îndruma şi nici de a oferi pacienţilor o formă sustenabilă pentru consumul serviciilor incluse în abonament. Sistemul de abonamente medicale este construit pornind de la premisa unui consum al serviciilor medicale doar pentru aproximativ 30% din numărul abonaţilor. Acesta este motivul pentru care abonaţii sunt programaţi peste luni de zile în contextul accesării serviciilor medicale din abonament, însă pot beneficia chiar a doua zi de aceleaşi servicii dacă plătesc separat pentru ele.

Actorii medicali au nevoie să înţeleagă că singura opţiune este integrarea cu o soluţie precum cea oferită de platforma AiGIA Health, care se asigură că pacienţii triaţi sunt corect îndrumaţi să consume exact serviciile de care au nevoie, la momentul optim.

Tu ştii unde sunt datele tale medicale?

Accesul fiecăruia dintre noi la sănatate şi implicit la propriile date medicale este un drept fundamental inclus în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. În ciuda acestui fapt, până acum am fost privaţi de acest drept.

Prevenţia înseamnă monitorizarea continuă a datelor pacienţilor şi, imediat ce apare o evoluţie relevantă, pacientul este imediat notificat şi îndrumat către medicul curant potrivit. In acest moment, pacienţii sunt tinuţi prizonieri prin faptul ca datele lor de sănătate sunt captive în sisteme informatice invechite, pe foi, actorii medicali fiind neinteresaţi să le pună la dispoziţie cu uşurinţă.

Fragmentarea pieţei de spitale şi clinici private dar şi slaba digitalizare a sistemelor medicale gestionate de instituţiile de stat, fac ca pacienţii să nu aibă acces la propriile date medicale. Ei sunt privaţi de o înţelegere holistică a stării lor de sănătate şi a evoluţiei valorilor măsurate la diferite momente în timp.

În acest moment, datele medicale ale pacienţilor sunt răspândite între spitale de stat care nu comunică între ele şi zeci de clinici private. Medicii curanţi au acces doar la o parte din aceste date când pun un diagnostic. Aceasta se traduce într-un act medical îngreunat, limitat, care de multe ori influenţează negativ vieţile pacienţilor. De aceea, revoluţia prevenţiei trebuie să pornească de la Pacient şi nu de la entităţi cu agende foarte diferite de cea a Pacientului.

Actorii guvernamentali şi cei din zona legislativă ar putea ajuta mult, accelerând implementarea standardelor de interoperabilitate deja existente la nivel global şi al Uniunii Europene. Ei ar putea oferi pacienţilor posibilitatea reală de a-şi recăpăta controlul asupra propriei sănătăţi şi asupra propriului istoric medical.

Pentru a putea face prevenţie, primul pas este aşadar ca pacienţii să poata agrega într-un singur loc toate datele proprii de sănătate. Doar acestea, în totalitatea lor, oferă o imagine detaliată asupra tabloului clinic de moment şi asupra istoricului medical al acestuia. Este foarte important ca aceste date, extraordinar de sensibile, să fie stocate criptat, în mod sigur, transparent, şi să nu facă obiectul unor tranzacţii fără acordul proprietarului acestora.

AiGIA Health este o platformă de sănătate Web 3.0, complet securizată, care foloseşte cea mai avansată arhitectură de securitate. În AiGIA, fiecare utilizator are controlul exclusiv şi absolut pentru ce se întâmplă cu propriile date medicale, cine şi când le accesează. Ele pot fi partajate simplu către medicul curant ori către membri ai familiei şi stau la baza deciziilor de tratament şi de stil de viaţă pentru fiecare pacient.

Marea evadare a Pacientului

AiGIA Health îşi propune să lupte pentru eliberarea pacienţilor dintr-un ecosistem de sănătate cu o arhitectură depăşită, transformarea şi redesenarea acestuia prin implicarea Pacientului şi punerea lui în centrul actorilor medicali.Implicarea reală şi conştientă a Pacientului în procesul medical va schimba profund paradigma actuală a sistemelor de sănătate.

Cu AiGIA, acest lucru se face în doar câţiva paşi simpli. Pacientii îşi adună într-un singur loc datele medicale, care vor fi monitorizate de algoritmii de prevenţie şi orientare disponibili în platformă.

Lucrurile merg şi mai departe: începând cu anul viitor, pacienţii vor putea începe să fie recompensaţi, inclusiv financiar, pentru a contribui cu datele lor medicale şi participa în diferite studii de cercetare.

Până acum, înrolarea datelor medicale în trialuri şi corpusuri de antrenare a algoritmilor de AI nu a fost un proces democratic şi transparent, actorii recompensaţi în proces fiind exact aceia care au preluat controlul datelor de sănătate şi care le ţin captive în continuare. În acest moment, decizia de participare în aceste activităţi nu aparţine în totalitate Pacientului, iar avantajele materiale care derivă au destinaţii si alocări lipsite de transparenţă şi echitate.

Cu AiGIA, aceste opţiuni de participare sunt în întregime la latitudinea utilizatorilor platformei, a Pacienţilor, care vor putea (şi trebuie!) să-şi valorifice ei înşişi, inclusiv financiar, propriile date medicale.

Inaugurăm viitorul - AiGIA Health propune pentru prima dată la nivel global o soluţie concretă care ajută Pacienţii să evadeze dintr-un sistem greoi, cu timpi de reacţie foarte mari şi rezultate slabe în ordinea prevenţiei bolilor.

"Modelul inaugurat prima oară în România va fi scalat curând şi în alte pieţe din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Statele Unite, ţintind astfel o dezvoltare globală.

AiGIA Health este o companie fondată în SUA de români care au ales România ca prima piaţă de lansare nu doar din raţiuni sentimentale, ci mai ales din nevoia acută a pacienţilor de aici pentru a-şi recăpăta controlul asupra sănătăţii şi a propriei vieţi.

AiGIA a fost selectată de gigantul Novartis din peste 86 de startup-uri globale şi a primit validare şi susţinere de la Polygon, una dintre cele mai relevante reţele de blockchain din lume. Compania este în discuţii avansate pentru parteneriate cu jucători globali din domeniile Farma, Asigurări şi Tehnologie." afirmă Alexandru Diaconu, CEO şi Co-founder AiGIA Health.

AiGIA Health: Inaugurăm viitorul

Accesul la Android Closed Beta este pe bază de invitaţie, însă îţi poti rezerva locul înscriindu-te pe https://aigia.health/closed-beta. Primeşti în plus access gratuit pentru trei luni la versiunea Premium.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb