ADVERTORIAL Ce sunt CFD-urile şi cum funcţionează?

Media-Advertising / 26 mai 2022

Ce sunt CFD-urile şi cum funcţionează?

Ce înseamnă CFD - Ce sunt CFD-urile - Ghid Complet

CFD-uri sau contracte pentru diferenţă, sunt un instrument preferat de către traderii de acţiuni, indici şi chiar criptomonede.

Dacă sunteţi obişnuit să tranzacţionaţi acţiuni, tranzacţionarea cu CFD-uri o sa vi să pară familiară. În forma sa cea mai de bază, un CFD este tranzacţionat ca o acţiune, însă datorită flexibilităţii lor permit si speculatii pe scăderea pieţelor.

Învaţaţi ce sunt CFD-urile şi cum funcţionează tranzacţionarea de CFD-uri din acest articol detaliat care include şi un exemplu de tranzacţie reală.

Ce înseamnă CFD?

CFD înseamnă "contract pentru diferenţă'. CFD-urile vă oferă posibilitatea de a deschide o poziţie atunci când valoarea unei pieţe financiare - de exemplu o acţiune, marfă, pereche valutară sau un indice bursier va creşte sau va scădea pe termen scurt, mediu sau lung.

De exemplu, un CFD pe actiunea Apple urmăreşte mişcarea preţului activului suport - Apple stock - şi este tranzacţionat în acelaşi mod.

Aceasta înseamnă că puteţi cumpăra un CFD, adică deschideţi o poziţie long, şi veţi profita de creşterile preţului acţiunilor Apple. Pe de altă parte, puteţi vinde un CFD, chiar dacă nu deţineţi nicio acţiune Apple şi puteţi profita dacă preţul acţiunilor scade. Asta înseamnă că deschideţi o poziţie short. Totuşi, dacă preţul se va mişca contrar estimărilor dvs, veţi suferi o pierdere.

În esenţă, un CFD este un contract între două părţi care fie creşte, fie scade în valoare, în funcţie de preţul activului suport. Aceasta înseamnă că, dacă tranzactionaţi CFD-uri, nu cumpăraţi acţiunile reale. Încheiaţi un contract privind evoluţia preţului acelui activ. Dacă preţul acţiunilor Apple creşte, valoarea contractului creşte în mod corespunzător, iar dvs. obţineţi un profit. Dacă preţul acţiunilor Apple scade, valoarea contractului scade şi veţi veţi suferi o pierdere.

Ce sunt CFD-urile?

CFD-urile sunt derivate financiare. Aceasta înseamnă că produsul sau contractul este derivat dintr-un activ suport. Acestea pot fi acţiuni, indici precum S&P 500 sau NASDAQ100, mărfuri precum aurul sau petrolul, valute sau o serie de alte active.

În plus, CFD-urile sunt tranzacţionate în marjă. Asta înseamnă că nu trebuie să depuneti la început decât o suma mică de bani pentru a câştiga o expunere mult mai mare pe pieţe.

Când cumpăraţi acţiuni, veţi aloca echivalentul valorii pachetului de acţiuni. Spre exemplu, dacă soldul contului dvs. este de 10.000 USD, puteţi cumpăra acţiuni în valoare de 10.000 USD.

Când tranzacţionaţi în marjă, alocaţi doar 2.000 USD pentru a tranzactiona actiuni in valoare de 10.000 USD.

Cel mai important de reţinut despre efectul de levier este că atât timp cât acesta va poate amplifică câştigul, în acelaşi fel va poate amplifica pierderea.

Exemplu de tranzacţionare cu CFD-uri

Să presupunem că estimati o creştere a profiturilor Apple şi vreti să plasati o tranzacţie pentru a profita de orice creştere a preţului.

Va hotărăti să deschideti o pozitie long şi cumparati 100 CFD-uri la preţul de 140 USD. Pentru aceasta trebuie sa alocati 20% din valoarea a 100 actiuni Apple, adica 2.800 USD. Viziunea dvs. asupra evoluţiei preţului se dovedeşte a fi corectă şi în curând Apple se tranzacţionează la 170 USD, avansând 30 USD, astfel că hotărati să închideti tranzacţia. Aceasta va aduce un profit de 3.000 USD (30 USD x 100 contracte). Desigur, dacă preţurile ar fi scăzut la 120, ati fi suferit o pierdere de 2.000 USD.

De reţinut despre CFD-uri

Deşi prin intermediul CFD-urilor orice profit va fi amplificat în comparaţie cu suma de capital înregistrată, pierderile pot fi, de asemenea, amplificate. De aceea, este recomandat să folosiţi opţiunea de "stop-loss".

Datorită naturii lor, CFD-urile pot fi utilizate pentru o tranzacţionare mai agresivă. Pentru investitorii conservatori, de tip buy-and-hold, CFD-urile pot fi folosite pentru a reduce riscul portofoliilor existente în perioade de volatilitate. Asadar, asiguraţi-vă că ştiţi ce doriţi să realizaţi şi rămâneţi la strategia dvs.

DECLINAREA RESPONSABILITĂŢII: Informaţiile prezentate aici nu reprezintă un sfat investiţional. Informaţiile din acest material au scop informativ şi, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerinţele legale concepute pentru a promova independenţa cercetării în domeniul investiţiilor.

Utilizatorii/cititorii nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe informaţiile prezentate aici şi ar trebui să facă propriile lor cercetări/analize. Performanţa şi previziunile anterioare nu sunt indicatori de încredere ai rezultatelor viitoare.

DECLINAREA RESPONSABILITĂŢII: Informaţiile prezentate aici nu reprezintă un sfat investiţional. Informaţiile din acest material au scop informativ şi, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerinţele legale concepute pentru a promova independenţa cercetării în domeniul investiţiilor.

Utilizatorii/cititorii nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe informaţiile prezentate aici şi ar trebui să facă propriile lor cercetări/analize. Performanţa şi previziunile anterioare nu sunt indicatori de încredere ai rezultatelor viitoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb