ADVERTORIAL Cum are loc procesul de repatriere a persoanelor decedate?

Media-Advertising / 8 decembrie 2022

Cum are loc procesul de repatriere a persoanelor decedate?

Decesul unei persoane dragi este întotdeauna un eveniment trist. Dar atunci când el are loc peste graniţele ţării, departe de casă, lucrurile se complică şi mai mult. În primul rând, atunci când este vorba de moarte, te confrunţi cu sentimentele negative care te încearcă după un astfel de eveniment, dar trebuie să faci faţă şi birocraţiei care nu este deloc simplă, mai ales atunci când decesul a avut loc în străinătate. Pe de altă parte, moartea nu poate fi controlată sau păcălită şi oricine care are rude sau prieteni în străinătate se poate confrunta la un moment dat cu o astfel de provocare şi de aceea, pentru a oferi o imagine de ansamblu cât mai clară asupra procedurilor necesare în acest caz, am pus cap la cap o listă cu informaţii importante. Iată deci ce trebuie să ştii despre procesul de repatriere a unei persoane decedate şi cum are el loc.

1. Care sunt documentele necesare pentru repatrierea celor decedaţi?

Există o serie de documente legale fără de care procesul de repatriere decedaţi nu poate avea loc. Acestea sunt: paşaportul mortuar, certificatul de deces, certificatul constatator al decesului, certificatul de îmbălsămare şi autorizaţia de transport funerar internaţional. De asemenea, în această situaţie, transportul persoanei decedate nu poate fi transportat decât cu maşini funerare omologate, aşa cum sunt cele pe care ţi le poate pune la dispoziţie o firmă de Servicii Funerare profesională.

2. Trebuie să te ocupi personal de întocmirea actelor de repatriere?

Din fericire nu. Pentru întreg procesul de repatriere a unei persoane dragi care a decedat în străinătate poţi apela cu încredere la o agenţie de pompe funebre care oferă şi astfel de decizii. De fapt, este chiar recomandat să cauţi suportul unor astfel de specialişti întrucât procesul de repatriere este unul foarte complex. În schimb, dacă găseşti o firmă potrivită, aşa cum este Funerare Besliu din Braşov, totul devine mai simplu deoarece reprezentanţii săi îţi pot oferi consultanţă şi suport în pregătirea actelor necesare pentru transport, dar în acelaşi timp te pot ajuta şi cu pregătirea înmormântării până în cele mai mici detalii.

3. Cum să alegi agenţia de pompe funebre potrivită pentru repatrierea unui decedat?

Aşa cum am menţionat şi în rândurile de mai sus, transportul funerar poate fi efectuat exclusiv de către firme de servicii funerare care oferă servicii de repatriere. De aceea, gama de servicii oferită este primul lucru care ar trebui să te intereseze la agenţia de pompe funebre cu care vrei să colaborezi.

De asemenea, un lucru important pe care ar fi bine să-l ai în vedere este experienţa în astfel de situaţii. Ar fi bine să colaborezi cu o firmă care a mai efectuat astfel de transporturi funerare chiar în ţara în care s-a produs decesul şi nu doar local, în ţara noastră.

Un alt lucru important este promptitudinea. Dacă decesul a avut loc din cauze naturale, în cele mai multe cazuri procesul de repatriere ar trebui să se poată efectua în decurs de 3 zile lucrătoare. Există bineînţeles şi excepţii, dar dacă apare o situaţie neprevăzută, firma cu care colaborezi ar trebui să te anunţe din timp în legătură cu ea.

Nu în ultimul rând, asigură-te că preţul pe care ţi-l propune agenţia dorită este cel final şi nu există niciun fel de taxe ascunse. Pentru ca ofertele lor să pară mai atractive, unele companii transmit la început clienţilor lor preţul fără TVA şi abia la facturare îi înştiinţează că trebuie să plătească şi aceste taxe. Verifică şi acest lucru!

4. Cum are loc procesul de repatriere decedaţi?

Prima etapă a procesului de repatriere decedaţi reprezintă constatarea decesului. În Comunitatea Europeană, conform legii, această constatare se face de către un medic specialist în domeniu care eliberează la final un certificat de deces. Apoi, este necesară obţinerea unui paşaport mortuar şi înregistrarea decesului la autorităţile locale, proceduri despre care poţi citi pe website-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne.

După obţinerea tuturor documentelor necesare, agenţia de pompe funebre cu care ai încheiat un contract de colaborare va transporta trupul persoanei decedate într-un sicriu de zinc, închis ermetic, pentru a preveni răspândirea bolilor. Dacă persoana decedată şi-a dorit să fie incinerată, atunci procesul de incinerare va avea loc în ţara în care s-a produs decesul şi firma de pompe funebre va aduce înapoi familiei urna cu rămăşiţele pământeşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb