ADVERTORIAL Evoluţia pieţei utilajelor de construcţii în 2014

Ziarul BURSA #Companii / 24 decembrie 2014

În ciuda faptului că piaţa utilajelor de construcţii arată o creştere semnificativă în Europa în anul 2014, producătorii rămân prudenţi din cauza incertitudinilor politice şi economice.

Pentru anul în curs, firma Caterpillar a estimat o cifră de afaceri la fel de bună ca cea obţinută în anul 2013,acesta fiind de circa 55 de milioane de dolari şi speră că va obţine o cifră şi mai mare în anul 2015.

Caterpillar afirmă că în ţările unde politica monetară este focalizată pe dezvoltare, şansa îmbunătăţirii situaţiei este mare. Este posibilă creşterea investiţiilor în infrastructură în ţări ca Statele Unite, India şi Turcia, în anul 2015, potrivit reprezentanţilor companiei.

Conflictele politice şi economice continuă să perturbe activitatea economică în mai multe ţări, în special în Uniunea Europeană, în Africa şi în Orientul Mijlociu. În China, reforma structurală a guvernului este la "relanti" şi incertitudinea persistă, din cauza unor acţiuni ce vin din partea Statelor Unite în ceea ce priveşte politica bugetară şi monetară. Acest lucru poate contribui la diminuarea încrederii firmelor care doresc să investească în China. În consecinţă, pentru anul 2015 este prevăzută o creştere mică sau obţinerea aceleaşi cifre de afaceri ca şi în anul 2014.

În Europa, producătorii din domeniu constată o creştere mai putin semnificativă decât ceea ce sperau la începutul anului 2014. Un raport al Comitetul European pentru Echipamente de Construcţii (CECE) arată că, în anul 2014, vânzările utilajelor de construcţii pe piaţa europeană au crescut cu 10,2% în comparaţie cu anul 2013. În cea de-a doua jumătate a anului, nu a fost constatat acelaşi succes.

În primul semestru al anului 2014, în materie de vânzări a fost constatată o creştere semnificativă în Europa de Nord-Vest, având pe primul loc Marea Britanie, unde vânzările materialelor de terasament au crescut cu 44%, în primul semestru din 2014 faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013.

În ţările Europei Centrale şi de Est, rezultatele sunt influenţate de situaţia economică din Rusia. Producătorii au pierdut din profit în favoarea concurenţei asiatice.

În general, producătorii din Europa au avut succes în Orientul Mijlociu şi mai ales în Arabia Saudită, dar Turcia, de exemplu, nu mai este considerată leader de piată.

În ceea ce priveşte piaţa utilajelor din România, creşterea înregistrată încă din prima jumătate a anului 2014 este de 10%.

Cifrele, obţinute şi oferite de ADUC (Asociaţia Distribuitorilor de Utilaje pentru Construcţii), mentionează că această creştere este valabilă atât pentru numărul de unităţi de maşini industriale vândute, cât şi pentru valoarea în sine a acestora. Aceeaşi piată, în 2013, era estimată la 100 de milioane de euro.

În România, putem să vorbim mai ales despre o creştere în ceea ce priveşte piaţa utilajelor second hand, utilajele noi fiind costisitoare şi, din această cauză, circa trei sferturi din achiziţiile de utilaje noi din România sunt realizate în leasing.

Situaţia în Asia este puţin diferită, întrucât India urmează să progreseze în urma schimbării guvernului, prevăzută pentru anul 2015. În China, putem constata o scădere în vănzări de utilaje, ceea ce nu este cazul în Asia Sud-Est şi în Indonezia.

În cea ce priveşte piaţa materialelor folosite pentru construcţia drumurilor, CECE prevede o creştere cu două cifre pentru anul 2014.

În concluzie, CECE estimează o creştere de 10% pentru industria europeană de echipamente de construcţii pe acest an şi rămâne optimist pentru anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb