ADVERTORIAL Intrakat Group, de care aparţine constructorul Aktor, a raportat venituri de 412 de milioane de euro în 2023

Media-Advertising / 29 aprilie

Alexandros Exarchou, Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Grupului Intrakat

Alexandros Exarchou, Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Grupului Intrakat

Proiectele de construcţii derulate în România au contribuit cu 8% la cifra de afaceri totală din 2023 a Grupului Intrakat, care deţine compania Aktor SA, constructorul Autostrăzii A0 Sud Bucureşti Lot 3, şi al liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia cu viteză maximă de 160 km/h, secţiunea Braşov - Sighişoara, subsecţiunea 2 Apaţa - Caţa.

Potrivit situaţiilor financiare ale Grupului Intrakat, societatea-mamă a companiei Aktor a raportat o cifră de afaceri consolidată de 412 milioane de euro pentru 2023 şi profit operaţional, rezultate din proiecte în valoare cumulată de 4,9 miliarde de euro, din care peste 20% provin din România.

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie şi CEO al Grupului Intrakat, Alexandros Exarchou, a comentat rezultatele financiare: "În 2023, Grupul Intrakat s-a impus ca unul dintre grupurile de afaceri de top din Europa de Sud-Est. A fost un an care a marcat îmbunătăţirea tuturor indicatorilor noştri financiari şi extinderea prezenţei noastre pe piaţă. Finalizarea achiziţiei şi a integrării Aktor, care ne-a confirmat premisa că ne va îmbunătăţi şi mai mult poziţia financiară, ne oferă dimensiunea şi amploarea necesară pentru a creşte având în vedere perioada post-închidere a proiectelor Fondului de Recuperare şi cu un orizont de început de deceniu următor".

Focus pe România

Compania Aktor este implicată în România şi în construcţia subsecţiunii 2 a liniei de cale ferată Apaţa-Caţa, un proiect dificil din punct de vedere tehnic, unul dintre puţinele din Europa în care se vor folosi în paralel 4 maşini de forat tuneluri.

"Suntem aici pentru a rămâne în România. De aceea dorim să construim ceea ce pe plan intern ne descrie ca Aktor România, şi nu doar ca o subsidiară a Aktor", a spus Exarchou.

El a adăugat "ne repoziţionăm strategic în România, care oferă perspective semnificative de creştere, şi explorăm piaţa locală pentru a ne extinde dimensiunile şi a creşte. Ne concentrăm în special pe piaţa din România. În trecut, Aktor a avut operaţiuni în 52 de ţări, dar am încetat aceste operaţiuni peste tot, cu excepţia Greciei şi României. Ne concentrăm doar pe piaţa din România, pe care o vom dezvolta şi în care vom investi cât mai mult pe viitor. După Grecia, România este cea mai primitoare, cea mai prietenoasă ţară şi are cea mai evidentă creştere economică pe care o vedem în Europa", a declarat directorul executiv al Aktor, Alexandros Exarchou.

El a anunţat cu această ocazie că Lotul 3 Sud al Autostrăzii Bucureşti, între Autostrăzile A1 (Bucureşti - Piteşti) şi DN6 (Bucureşti - Bragadiru), în construcţia căreia este implicată compania, va fi finalizat în august sau septembrie, cu muncitori care lucrează acum în trei schimburi pe zi: "Încercăm să terminăm mai devreme; este o promisiune pe care am făcut-o Guvernului. (...) Dacă va fi necesar să creştem resursele pentru a atinge acest obiectiv, o vom face" .

Intrakat Group, de care aparţine constructorul Aktor, a raportat venituri de 412 de milioane de euro în 2023

PPP ca vector de dezvoltare

Unul dintre factorii cheie pentru creştere este segmentul parteneriatelor public-privat (PPP). Astfel, Intrakat raportează pentru sfârşitul anului 2023 4 PPP-uri în derulare (3 PPP-uri şi 1 acord de concesiune), 2 PPP-uri nou semnate în 2023, 3 PPP-uri în care figurează ca ofertant preferat şi mai mult de 20 PPP-uri în care s-a implicat în procesul de licitaţie.

Potrivit BEI, Grecia a semnat şi implementat deja 20 de proiecte PPP cu un buget acumulat de 1,8 miliarde EUR, în timp ce mai mult de 20 de noi proiecte sunt în curs de desfăşurare. În toată Europa, parteneriatele public-private (PPP) reprezintă o metodologie modernă pentru implementarea proiectelor de infrastructură la cheie, care promite soluţii constructive de înaltă calitate, precum şi furnizarea pe termen lung a serviciilor de operare şi întreţinere.

Intrakat Group, de care aparţine constructorul Aktor, a raportat venituri de 412 de milioane de euro în 2023

"PPP-urile sunt un instrument modern de inovare financiară care poate atrage investitori internaţionali şi instituţii financiare. Prin urmare, România poate profita de această nouă modalitate de finanţare şi promovare a proiectelor de infrastructură, care la rândul lor vor ajuta ţara să se modernizeze şi să devină mai competitivă", a explicat Exarchou, care s-a referit şi la piaţa din România.

Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, un lider al industriei în sectoarele Greciei de construcţii, infrastructură, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliară, proiecte de mediu şi tehnologii digitale, cu o prezenţă semnificativă în Europa de Sud-Est. Fondată în 1987, Intrakat este listată la Bursa de Valori din Atena din 2001.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb