ADVERTORIAL Poliţia Română lansează o campanie de educaţie rutieră adresată persoanelor în vârstă

F.A.
Miscellanea / 5 aprilie 2023

Poliţia Română lansează o campanie de educaţie rutieră adresată persoanelor în vârstă

Aprilie 2023

Campania naţională de educaţie rutieră ce vizează persoanele vulnerabile, precum vârstnicii, este cea de-a şasea campanie din cadrul proiectului "Educaţie rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră", cod MySMIS: 125179.

Proiectul a început la data de 1 iulie 2020 şi se va încheia la data de 30 iunie 2023.

Cele mai multe victime, în rândul persoanelor decedate în accidente rutiere ce implică pietoni, se înregistrează la nivelul categoriei de vârstă de peste 72 de ani, aproape de două ori mai multe victime decât cea de-a doua cea mai reprezentativă categorie de vârstă: 61-66 de ani. În fiecare zi, o persoană în vârstă este accidentată mortal.

De asemenea, distribuţia pe intervale de vârstă a bicicliştilor, de peste 60 de ani, victime ale accidentelor rutiere grave din ultimii ani, arată faptul că cele mai multe victime în rândul acestora sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 61 şi 66 de ani.

Desfăşurată sub mesajul "Asigură-te că ajungi acasă. Traversează corect!", campania îşi propune, printr-o abordare emoţionantă, să le semnaleze vârstnicilor pericolul inutil la care se expun şi consecinţele ce pot urma atunci când nu respectă regulile de circulaţie şi traversează neregulamentar.

Poliţia Română lansează o campanie de educaţie rutieră adresată persoanelor în vârstă

Media ultimilor patru ani ne arată că peste 30% din totalul celor decedaţi în urma accidentelor rutiere grave au fost pietoni. Această cifră confirmă gradul ridicat de vulnerabilitate a pietonilor, dar şi nivelul de indisciplină rutieră pe care îl manifestă.

Principalele cauze ale acestor accidente sunt traversarea neregulamentară, deplasarea neregulamentară a pietonilor pe partea carosabilă, precum şi deplasarea neregulamentară a bicicliştilor.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de siguranţă rutieră prin informarea şi responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanţi la trafic din care fac parte, astfel încât, un număr cât mai mare din populaţia României să conştientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulaţie.

Valoarea totală a proiectului este de 31.405.057,98 lei. Valoare asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, este de 20.063.345,58 lei. Valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată, este de 3.540.590,42 lei. Valoarea neeligibilă, inclusiv TVA, 7.801.121,97 lei.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe: www.politiaromana.ro. 

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Date contact:

Comisar - şef de poliţie Catană Florin - Manager de proiect

Telefon - 021.208.25.25

Poliţia Română lansează o campanie de educaţie rutieră adresată persoanelor în vârstă

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb