ADVERTORIAL Se pare că interzicerea Huawei nu va ajuta la nimic

F.A.
Media-Advertising / 7 septembrie 2020

Se pare că interzicerea Huawei nu va ajuta la nimic

Pe 15 mai 2019, Departamentul de Comerţ al SUA a publicat o ştire pe site-ul său oficial că Biroul de Industrie şi Siguranţă (BIS) al Departamentului de Comerţ a adăugat Huawei pe o listă neagră de entităţi. Departamentul Comerţului a declarat că această mişcare se datorează faptului că avea acces la informaţiile relevante, oferind o bază rezonabilă pentru a stabili că activităţile Huawei sunt contrare securităţii naţionale sau intereselor politicii externe ale Statelor Unite. În plus, Statele Unite au început să facă lobby între aliaţii lor pentru a interzice cooperarea cu Huawei.

Pe 14 iulie, decizia Regatului Unit de a interzice utilizarea echipamentelor chinezeşti Huawei pe reţelele 5G a sporit şi mai mult presiunea ţărilor UE de a impune restricţii mai stricte asupra companiei. Desigur, este o decizie foarte dificilă pentru Marea Britanie. Nu numai că va întârzia lansarea 5G a Regatului Unit cu până la trei ani, dar va adăuga 2 miliarde de lire sterline în costuri. Conform rapoartelor mass-media străine, desfăşurarea noii infrastructuri de securitate publică, ambulanţă şi comunicaţii împotriva incendiilor nu va fi finalizată până în 2022 cu cel puţin cinci ani în urma termenului iniţial, iar costul implementării proiectului este acum de aşteptat să crească cu aproximativ 50 pe cent de la prognoza iniţială. Dimpotrivă, în ceea ce priveşte preocupările privind securitatea cibernetică în diferite ţări, şeful securităţii cibernetice a declarat că prezenţa continuă a echipamentelor furnizorilor chinezi nu va creşte semnificativ riscurile de securitate pentru reţea.

Conform deciziei finale luate de Regatul Unit, Liu Xiaoming, ambasadorul Chinei în Marea Britanie, a declarat că s-a luat o decizie greşită şi dezamăgitoare cu privire la Huawei. Este un semn de întrebare dacă Regatul Unit poate oferi un mediu de afaceri deschis, echitabil şi nediscriminatoriu pentru companiile din alte ţări.

Cu toate acestea, UE este mai prudentă. Potrivit unui raport de cercetare al Oxford Institute for Economic Research, operaţiunile Huawei în Europa au generat beneficii economice considerabile în Europa începând cu 2018, sprijinind zeci de mii de locuri de muncă direct sau prin lanţul său de aprovizionare. În 2018, contribuţia directă a Huawei la PIB-ul Europei a fost de peste două ori faţă de 2014. Până în prezent, UE nu a spus că va interzice Huawei. Abia în ianuarie anul curent a fost lansată o "Recomandare de securitate cibernetică 5G", care impune ţărilor să evalueze riscurile atunci când utilizează furnizori consideraţi a fi riscanţi pentru a construi reţele 5G. Documentul nu menţiona Huawei, care este considerat a fi un semn că UE este mai înclinată spre Huawei. În plus, Germania şi Franţa au declarat că nu vor exclude Huawei din construcţia 5G.

Franţa a exclus posibilitatea unei interdicţii totale asupra Huawei, în timp ce Germania nu va exclude Huawei de la construcţia 5G pentru moment, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului federal german. Analiza Reuters a afirmat că atitudinile unor ţări europene pot depinde în mare măsură de opiniile Germaniei. Potrivit Reuters, Huawei a spus că speră că guvernul italian (n.r. spre exemplu) va urma standarde de securitate obiective, independente şi transparente pentru toţi furnizorii în procesul de digitalizare.

Ca răspuns, Huawei a spus că are o istorie de aproape 20 de ani în Europa şi că are un record de securitate fiabil. "În viitor, vom continua să lucrăm cu guvernele şi industriile europene pentru a elabora standarde comune pentru a spori securitatea şi fiabilitatea reţelei", au spus reprezentanţii companiei. Mass-media străină a comentat că această abordare imparţială şi bazată pe fapte a securităţii 5G va permite Europei să aibă o reţea 5G mai sigură şi mai rapidă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb