ADVERTORIAL Trei domenii care au înregistrat creşteri mari în 2020

Media-Advertising / 16 decembrie 2020

Trei domenii care au înregistrat creşteri mari în 2020

Oamenii au petrecut mai mult timp în casă în 2020, iar de acest lucru au profitat câteva industrii care au înregistrat creşteri importante. Printre acestea se află şi cele din domeniul de streaming video, jocuri video şi jocuri de noroc.

Serviciile de streaming online au stabilit noi varfuri de audienta

O creştere semnificativă s-a înregistrat în domeniul de streaming video. Conform datelor disponibile în Nielsen's Streaming Meter, în trimestrul 2 din 2020 un sfert din minutele vizionate pe TV au fost de fapt pe platforme de streaming. Netflix deţine cel mai mare procent, cu 34%, urmat de YouTube, cu 20%.

În plus, acelaşi raport arată că urmărirea platformelor de streaming video nu mai este ceva popular doar printre tineri şi oameni de până în 34 de ani. S-au înregistrat creşteri masive inclusiv pe segmentele de vârstă 35-54 de ani, dar şi pe 55+.

Consumul de streaming video din acest an a fost atât de ridicat încât la un moment dat Comisia Europeană a cerut Netflix şi HBO Go să micşoreze calitatea streaming-ului pentru a nu cauza colaps. De asemenea, inclusiv pe YouTube a scăzut calitatea într-o anumită perioadă.

Creşteri semnificative şi în domeniul jocurilor de noroc online

Piaţa jocurilor de noroc a avut un an cu bune şi rele. Din cauza restricţiilor decise de autorităţi, în aproape toate ţările segmentul jocurilor de noroc terestru a avut perioade de inactivitate. De acest lucru au profitat însă operatorii aflaţi în online, dar şi furnizorii de jocuri pentru acest mediu.

Spre exemplu, producătorul de jocuri tip slots Pragmatic Play, care lansează foarte multe producţii, unele dintre ele intrând direct în topul celor mai bune păcănele, şi-a mărit considerabil portofoliul în acest an. Cei de la Pragmatic Play lucrează intens la lansarea unor jocuri noi, iar pe 7 ianuarie 2021 este aşteptat să apară Voodoo Magic, în timp ce pe 14 ianuarie 2021 va fi lansat şi jocul Mysterious Egypt. În acest moment, în portofoliul Pragmatic Play se află peste 150 de sloturi video, produse live casino şi bingo.

Potrivit raportului Online Gambling Operator Benchmarking, toate numele impor-tante de pe piaţa jocurilor de noroc online au înregistrate creşteri majore în prima parte a anului 2020. Grupuri precum 888, Kindred, Betsson, PokerStars, Gamesys, William Hill, GVC şi Sky Betting & Gaming au înregistrat creşteri importante.

Inclusiv în România foarte mulţi jucători au migrat din domeniul terestru spre on-line. În primăvară, agenţiile terestre şi cazinourile au fost închise timp de trei luni. De asemenea, în această toamnă în multe locuri din România agenţiile terestre au primit o nouă interdicţie de a-şi desfăşura activitatea.

Industria jocurilor video are şi ea creşteri majore

Mulţi oameni au ales să-şi petreacă timpul liber jucându-se. Daca altădată oamenii poate petreceau chiar şi două ore pe zi în trafic, acum şi-au dat seama că au mai mult timp la dispoziţie, mai ales că şi ieşirile au fost mai puţine.

De asemenea, în aproape toată lumea şcolile au fost suspendate pentru anumite pe-rioade, astfel că şi tinerii au avut mai mult timp să se joace.

În aceste condiţii, industria jocurilor video a avut şi ea creşteri majore. Dezvoltato-rii de jocuri au profitat din plin, iar veniturile lor sunt într-o continuă creştere.

Potrivit unei analize făcute de Newzoo, se aşteaptă ca veniturile industriei de jocuri video să se ridice la 174.9 miliarde de dolari în 2020. Iniţial, previziunile arătau venituri de 159.3 miliarde de dolari.

Noile estimări arată că jocurile pe PC vor genera venituri de 36.9 miliarde de dolari, cele pe mobil de 77.2 miliarde de dolari, iar cele pe consolă de 45.2 miliarde de dolari. De asemenea, se aşteaptă creşteri mari şi în 2021, având în vedere că tocmai a fost lansată consola Play Station 5.

Licenta: L2160797Y000396

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb