ADVERTORIAL Tu ştii povestea adevărată a Sfântului Valentin?

Media-Advertising / 21 ianuarie 2021

Tu ştii povestea adevărată a Sfântului Valentin?

În fiecare zi de 14 februarie, mulţi se pregătesc să îşi sărbătorească cuplul şi dragostea pentru Ziua Îndrăgostiţilor prin oferirea de cadouri romantice. Dar de unde vine cu adevărat această tradiţie?

În fiecare an, pe 14 februarie, este acelaşi slogan: unele cupluri se complac în activităţi destul de clişeice, în timp ce altele nu le acordă nicio importanţă. Dar, Ziua Îndrăgostiţilor nu este o tradiţie inventată de la zero. De unde vine cu adevărat?

Rădăcinile latine ale Zilei Îndrăgostiţilor

Se spune că Valentine a fost un roman care a trăit în secolul al III- lea sub împăratul Claudius al II-lea, poreclit Crudul Claude. Având mari dificultăţi în recrutarea soldaţilor săi, Claude şi-a spus în sine că locuinţele, soţiile şi copiii bărbaţilor săi au fost cauza şi a luat decizia de a interzice căsătoriile. Dar un preot a continuat să sărbătorească căsătoriile: preotul Valentin. Când împăratul a aflat despre asta, l-a pus imediat să fie arestat şi l-a condamnat la moarte. În timp ce Valentine era în închisoare, a întâlnit-o pe fiica tutorelui său, care era orb. Povestea spune că, chiar înainte de a fi decapitat, Valentin i-a redat vederea iubitei sale, trimiţându-i o mică notă semnată "Valentinul tău".

Sigur, povestea este frumoasă, dar este doar o legendă. În 498, Papa a decis să stabilească Ziua Îndrăgostiţilor pe 14 februarie. Trei Valentin fuseseră atunci reţinuţi de el. Sfântul Valentin, decapitat în 270 d.Hr.; un alt Valentin contemporan al secolului al III-lea, episcopul Valentin de Terni; precum şi un al treilea Valentine, de origine africană, dar despre care se ştie puţin.

Festival păgân

Se mai spune că Ziua Îndrăgostiţilor a fost creată pentru a înlocui o sărbătoare păgână în vigoare printre romani: Lupercalia. O sărbătoare în cinstea zeului Lupercus: zeul fertilităţii. În acea zi, bărbaţii s-au deghizat şi au putut fugi pe străzi în căutarea de tinere fete singure. După cum poţi vedea, această petrecere este teribil de neagră în spate.

Misiunea acestuia din urmă a fost evident să promoveze reproducerea şi crearea de noi cupluri. Oricum ar fi, această explicaţie este din nou falsă. Şi, din motive întemeiate, nicio literatură sau text nu asociază 14 februarie cu dragostea romantică. Abia în secolul al XIV- lea s-a născut această tradiţie. În Anglia, 14 februarie se spune că este cea mai comună zi de reproducere a păsărilor. Poeţii din secolul al 14 - lea şi al 15 - lea sunt apoi responsabili pentru inventarea mitului sărbătoririi iubirii, dar şi cu celebrarea, de asemenea, a prieteniei.

Şi acesta este secolul al XIX- lea în care fenomenul este în plină expansiune odată cu crearea de "Valentine": mici cuvinte blânde pe care iubitorii şi prietenii buni le trimit. În cele din urmă, în secolul al XX- lea, Valentine continuă cu crearea de felicitări şi apoi a devenit rezervat doar îndrăgostiţilor. Partea prieteniei dispare treptat.

Sărbătoarea Zilei Îndrăgostiţilor azi

De Ziua Îndrăgostiţilor, se obişnuieşte să arăţi dragoste persoanei iubite, mai ales prin hârtii cu mesaje. Este, de asemenea, o oportunitate pentru iubiţi de a-şi oferi mici cadouri romantice sau cadouri cuplu. Florile fac parte integrantă din tradiţie, în special trandafirii roşii, un simbol al iubirii. Ele sunt însoţite în mod tradiţional de bomboane de ciocolată, o bijuterie sau un parfum.

Ziua Îndrăgostiţilor dă naştere adesea unei mici mese romantice într-un restaurant sau acasă. Toate aceste mici note de romantism sunt menite să îţi arăţi ataşamentul faţă de o femeie sau de bărbatul din viaţa ta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb