Aegon Polonia deschide o sucursală în România şi va fuziona cu Aegon Asigurări de Viaţă

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 iulie 2011

Aegon Polonia deschide o sucursală în România şi va fuziona cu Aegon Asigurări de Viaţă

Subsidiara din Polonia a grupului olandez de asigurări Aegon va deschide o sucursală în România, care va fuziona prin absorbţie cu Aegon Asigurări de Viaţă, dosarul fiind depus la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor la 20 iulie.

Procesul de fuziune va începe după aprobarea acestuia de către ins-tituţia de reglementare, se arată într-un comunicat al Aegon Asigurări de Viaţă, citat de Mediafax.

"Sunt foarte optimistă în ceea ce priveşte rezultatele pe care valoroasa noastră echipă le va obţine în urma acestui proces, în special pentru că vom beneficia de experienţa de peste 10 ani a colegilor din Polonia, pe care o vom folosi in beneficiul clienţilor noştri", a declarat directorul general al asigurătorului român, Silvia Sîrb.

Operaţiunea de fuziune este parte a planului strategic de dezvoltare a grupului olandez de asigurări Aegon în zona Europei Centrale şi de Est şi urmăreşte creşterea eficienţei operaţionale şi îmbunătăţirea serviciilor aduse clienţilor.

Compania de pensii private, a doua linie de business a grupului în România, nu va fi afectată de acest proces, se mai spune în comunicat.

"Această abordare va contribui la creşterea randamentului utilizării capitalului prin procese operaţionale eficiente, al căror succes este confirmat prin prezenţa de peste un deceniu pe piaţa din Polonia", a declarat directorul general al Aegon Europa Centrală şi de Est, Gabor Kepecs.

Procesul de fuziune se va des-făşura în trei etape. Prima vizează deschiderea de către Aegon Polonia a unei sucursale în România, după care vor urma în ordine, fuziunea transfrontalieră a acesteia cu Aegon Asigurări de Viaţă şi integrarea operaţională.

Aegon TuZ e prezentă pe piaţa poloneză încă din 1999 şi a fost preluată de grupul financiar olandez în decembrie 2005. La finele anului 22010, Aegon TuZ ocupa locul patru în topul asigurătorilor activi pe segmentul de poliţe unit-linked.

La începutul lui 2008, grupul olandez a înfiinţat Aegon Asigurări de Viaţă. În 2010, societatea a subscris prime de 4,7 milioane de lei, de la 2,2 milioane de lei în urmă cu un an, şi a atins o cotă de piaţă de 0,28%. Aegon furnizează produse de asigurări de viaţă, pensii şi administrarea activelor şi are linii de business deschise în peste 20 de pieţe din America, Europa şi Asia.

Grupul are aproximativ 27.000 angajaţi şi peste 40 milioane de clienţi la nivel mondial.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb