AEP a elaborat proiectul pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii finanţării partidelor

Alexandru Costea
Politică / 14 iulie 2015

În conformitate cu art. 63 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, arată un comunicat remis azi redacţiei.

La data de 21 mai, a intrat în vigoare Legea nr. 113/2015 privind modificarea şi completarea Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Documentul elaborat de AEP a fost postat în data de 9 iulie 2015 pe site-ul AEP, la secţiunea "Legislaţie electorală - În dezbatere publică" şi poate fi consultat.

Potrivit art. 63 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, normele metodologice reglementează în mod obligatoriu: modalităţile şi formatul de înregistrare, evidenţă şi publicitate a donaţiilor, cotizaţiilor, împrumuturilor şi veniturilor proprii, precum şi a cheltuielilor partidelor politice; acordarea şi utilizarea subvenţiilor de la bugetul de stat; modalităţile şi formatul specifice de înregistrare, evidenţă şi publicitate a veniturilor şi cheltuielilor în campania electorală; înregistrarea şi atribuţiile mandatarului financiar; procedura şi metodologia controlului; categoriile de documente justificative şi metodologia de rambursare a sumelor cheltuite pentru campania electorală.

Astfel, prin proiectul de act normativ elaborat, se propun, în principal, următoarele: definirea unor termeni utilizaţi în cuprinsul legii; reglementarea principalelor reguli care vizează finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în baza principiului egalităţii de şanse; stabilirea unor măsuri în vederea creşterii transparenţei veniturilor şi cheltuielilor pentru activitatea partidelor politice şi campaniile electorale; reglementarea surselor de finanţare privată a activităţii partidelor politice: cotizaţii, donaţii, împrumuturi, venituri proprii şi alte surse de venit prevăzute de lege; stabilirea procedurii acordării subvenţiilor de la bugetul de stat, precum şi a utilizării subvenţiilor de la bugetul de stat; identificarea surselor din care pot fi finanţate campaniile electorale şi campaniile pentru referendum: contribuţiile candidaţilor pentru campania electorală, contribuţiile partidului politic pentru campania electorală; reglementarea cheltuielilor electorale; numirea, înregistrarea şi atribuţiile mandatarului financiar coordonator, precum şi a mandatarului desemnat la nivel judeţean, la nivelul municipiului Bucureşti sau la nivelul sectorului municipiului Bucureşti; achiziţionarea şi utilizarea materialelor de propagandă electorală; stabilirea măsurilor care vizează controlul finanţării activităţii curente a partidelor politice; reglementarea procedurii controlului finanţării campaniilor electorale; stabilirea metodologiei de rambursare a cheltuielilor din campania electorală; stabilirea contravenţiilor şi a sancţiunilor aplicabile în cazul nerespectării dispoziţiilor legale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb