AEP: Peste 8.300 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de românii din străinătate

Andrei Stan
Politică / 5 septembrie 2016

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat că, până astăzi, au fost validate 8.364 de cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Dintre acestea, 6.205 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 2.159 - pentru secţiile de votare, se arată într-un comunicat al AEP, trimis redacţiei.

Autoritatea menţionează că cererile de înscriere în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă au fost depuse în 40 de ţări, iar cele cu opţiunea pentru votul în secţiile de votare au fost depuse în 33 de ţări.

Localităţile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscrişi în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secţii de votare sunt Soroca şi Căuşeni din Republica Moldova.

AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei.

De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării.

"AEP derulează, încă de anul trecut, o campanie susţinută de informare a alegătorilor români din diaspora privind variantele şi procedurile de vot la alegerile parlamentare din acest an, utilizând în acest scop toate canalele de comunicare: mediul online, întâlniri directe cu românii din peste 20 de localităţi din străinătate, distribuirea de materiale informative prin intermediul misiunilor diplomatice, al Info-chioşcurilor existente în cadrul comunităţilor româneşti şi al aeroporturilor internaţionale din România", precizează Autoritatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb