Aeroportul londonez Heathrow ar putea fi închis

F.A.
Internaţional / 16 iulie 2013

Primarul Londrei, Boris Johnson, doreşte închiderea aeroportului Heathrow, pentru a construi, în locul său, 100.000 de locuinţe.

Johnson va prezenta, în această săptămână, Comisiei pentru Aeroporturi, planurile pentru transformarea aeroportului într-o zonă rezidenţială, în timp ce conducerea aeroportului propune construirea unei noi piste.

Primarul vrea dezvoltarea unui hub aerian cu patru piste în estul Londrei, în locul Heathrow. Pentru noul aeroport, primarul propune trei posibile locaţii, două în estuarul Tamisei, şi extinderea actualului aeroport Stansted.

Acesta cere, totodată, şi închiderea sau reducerea dimensiunilor Heathrow, deoarece terenul poate fi folosit pentru a construi un nou cartier. Conducerea Heathrow şi mai mulţi consilieri locali au afirmat că un nou hub aerian în estul Londrei ar lăsa aeroportul fără trafic şi ar cauza pierderea unui număr mare de locuri de muncă în zonă.

Guvernul ar putea cumpăra Heathrow pentru circa 15 miliarde de lire sterline (22 de miliarde de dolari) şi ar putea folosi terenul de 1.220 de hectare pentru a construi 100.000 de locuinţe pentru până la 250.000 de oameni, fiind creat un nou cartier care ar mai reduce presiunea pe piaţa imobiliară, a declarat, ieri, Johnson.

Aeroportul Heathrow se află la 32 kilometri de Londra, fiind al treilea aeroport din lume. Acesta are cinci terminale, unul dintre ele fiind deschis în luna martie a anului 2008.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb