Aerostar - venituri în creştere, la jumătatea anului

A.I.
Piaţa de Capital / 14 august

Sursa foto: https://www.aerostar.ro/

Sursa foto: https://www.aerostar.ro/

Compania aeronautică Aerostar Bacău (ARS) a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, un profit net de 47,4 milioane lei, cu puţin peste cel din acelaşi interval al anului trecut, de 46,8 milioane lei, în vreme ce veniturile din exploatare s-au ridicat la 316,4 milioane lei, în creştere cu 18,4%, conform raportului emitentului publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din vânzări au fost de 292,8 milioane lei, cu 19,3% peste cele din primele şase luni ale anului trecut, evoluţia fiind influenţată de un volum mai mare de comenzi pe linia de mentenanţă avioane civile şi fabricaţie de piese aeronautice.

Din cifra de afaceri, vânzările de produse şi prestarea de servicii în piaţa internă au fost în valoare de 52,6 milioane lei, respectiv 18% din total, iar cele aferente pieţei externe s-au ridicat la 240,2 milioane lei (82% din total).

"În perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2024 s-a menţinut trendul în creştere pentru mentenanţa avionelor civile ca urmare a creşterii cererilor de lucrări pentru cele două tipuri de aeronave pentru care Aerostar are autorizări. În ceea ce priveşte evoluţia comparativă a vânzărilor pe pieţele de desfacere, Aerostar a înregistrat un trend ascendent pentru exporturi în Europa", se arată în raport.

Pe de altă parte, compania a avut cheltuieli totale de exploatare de 274 milioane de lei, cu 20% mai mari decât cele din primele şase luni ale acestui an, cheltuielile materiale ridicându-se la 131,2 milioane lei, în creştere cu 14,7%.

În aceste condiţii, Aerostar a raportat, pentru jumătatea anului, un profit din exploatare de 42,4 milioane lei, în creştere cu 8,3% comparativ cu cel din primele şase luni ale anului trecut, rezultat la care s-a adăugat un câştig din activităţi financiare.

La finele lunii mai, Aerostar în parteneriat cu Lockheed Martin a inaugurat primul centru omologat de mentenanţă HIMARS din Europa. Evenimentul a marcat consolidarea relaţiei existente între compania globală de apărare şi industrie aerospaţială Lockheed Martin şi Aerostar, care colaborează deja în ce priveşte activităţi similare de mentenanţă pentru flotele de elicoptere Black Hawk şi de avioane F-16 ale României.

Aerostar Bacău, emitent a cărui evaluare bursieră se ridică la circa 1,5 miliarde de lei, este deţinută în proporţie de 71,5% de Iarom Bucureşti, în timp ce Evergent Investments avea 15,2% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb