Afacere românească de peste 1 milion de euro cu purificatoare de aer saline

A.B.
Companii / 3 decembrie 2020

Afacere românească de peste 1 milion de euro cu purificatoare de aer saline

Un brand 100% românesc a cucerit utilizatorii din ȋntreaga lume cu aparatele sale ambientale şi medicale pe bază de microparticule de aer salin, transmite un comunicat de presă. Aparatele sunt brevetate, certificate medical şi medaliate pentru că susţin şi ajută la prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni ale aparatului respirator. Dispozitivele Salin sunt recomandate persoanelor cu imunitate scăzută, în special copiilor sau bătrânilor. Pe fondul pandemiei de coronavirus, cererea pentru dispozitivele româneşti s-a triplat, iar cifra de afaceri a companiei va depăşi, ȋn 2020, 1.5 milioane de euro.

"Am pornit cu două modele de aparate de salinizare ambientală a aerului - un model mai mic, denumit Salin S2, şi un model mai mare, Salin Plus. Datorită tehnologiei de recristalizare controlată folosite, filtrele saline ale acestor aparate generează o cantitate mare de aerosoli de sare. În timp, gama de produse s-a îmbogăţit cu inhalatorul medical SaltMed şi inhalatorul individual Insalin. Tehnologia utilizată este uşor diferită de a aparatelor ambientale pentru a asigura o emisie mai mare şi concentrată de particule, lucru necesar datorită modului de utilizare ca inhalatoare", a declarat Constantin Pascu, unul dintre fondatorii Tehno Bionic şi inventatorul aparatelor Salin.

Având ȋn vedere majorarea semnificativă a cererii, din ultimele şase luni, producţia de aparate a crescut de la 4.000 la 8.000 de produse în fiecare lună. Inventatorul aparatelor, Constantin Pascu, spune că va extinde linia de producţie până la 10.000 de bucăţi, până la sfârşitul anului.

"Vânzările Salin s-au dezvoltat treptat, ȋn ultimele două decenii. Am dublat capacitatea de producţie ȋn ultima perioadă şi vom continua să o creştem, până la final de an. Ȋn funcţie de evoluţia pieţei, vom vedea anul viitor dacă rămânem la 10.000 de aparate pe lună sau mergem chiar mai departe", a declarat Constantin Pascu, inventatorul aparatelor Salin.

80% din cifra de afaceri provine din exporturi

Produsele Salin sunt mai populare ȋn afara României decât ȋn ţară. Aproape 80% din cifra de afaceri a companiei provine din exporturi ȋn state precum UK, Irlanda, Australia, SUA, Germania, Cehia, Ungaria, Israel, Japonia şi nu numai. Majoritatea vânzărilor sunt online, dar firma are şi distribuitori ȋn străinătate.

"Cei mai mulţi agenţi au ȋnceput colaborarea cu Salin după ce au testat aparatele noastre pentru diverse probleme de sănătate şi au avut rezultate mai bune decât se aşteptau. Pentru că ȋn ţările lor nu există astfel de soluţii, s-au gândit să facă şi un mic business din vânzarea produselor. Acest business funcţionează fără o campanie dedicată de promovare, îndeosebi prin intermediul românilor din afara ţării, datorită cărora am găsit în lumea întreagă pieţe de desfacere neaşteptate, cu oameni deschişi să folosească astfel de soluţii, pe cât de simple şi ieftine, pe atât de eficiente", a completat Constantin Pascu.

Investiţie iniţială de 5.000 de euro

Povestea Salin a început în 1995, când inventatorul Constantin Pascu, inspirat de structurile calcaroase similare cu cele din Pamukkale, Turcia, dar şi de carstul de sare de la Meledic, a început să realizeze fântâni saline şi piese decorative din sare.

"Pentru a verifica efectul observat în experimentele mele, am construit câteva aparate, realizate din carcase de tablă, ventilatoare de baie şi plăcuţe pe care sarea să poată fi cristalizată controlat, pe care le-am oferit unor cunoştinţe, pentru a le testa. Am căutat zece persoane cu probleme respiratorii semnificative şi le-am dat aparatele. Rezultatele au venit imediat, pentru că au realizat diferenţe consistente în privinţa stării de sănătate şi au remarcat o stare de bine. Cu aceste prime rezultate am reuşit, după multe încercări, să atrag o investiţie de 5000 de euro şi am înfiinţat o firmă în martie 2000", a povestit Constantin Pascu, inventatorul dispozitivelor Salin.

În 2002, Constantin Pascu a construit la Mierea, judeţul Buzău, o fabrică dedicată producerii aparatelor Salin. Acestea sunt brevetate, medaliate şi premiate în cadrul a numeroase congrese internaţionale de inventatori, precum Congresul de la Bruxelles sau Congresul de la Geneva. De asemenea, dispozitivele Salin au unele dintre cele mai exigente certificări medicale: certificate medicale CE clasa 1, pentru tot spaţiul UE, iar inhalatorul SaltMed este certificat medical CE clasa II-a, Bureau Veritas din Italia.

Efectele aparatelor Salin sunt resimţite asupra stării generale de sănătate. Au fost obţinute rezultate foarte bune în tratamentul complementar al diverselor afecţiuni ale aparatului respirator, precum astmul bronşic, bronşitele astmatiforme, rinitele, sinuzitele, laringitele, alergiile respiratorii, sechelele TBC, insuficienţele respiratorii pe fond cardiac sau tiroidian, problemele respiratorii apărute pe un fond imunitar scăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb