Afacerile comerciale au crescut cu 19,3% în luna iunie

N.I.
Ziarul BURSA #Companii / 8 august 2008

Cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul, care exclude vânzările de autovehicule şi motociclete, a urcat în luna iunie cu 19,3% faţă de perioada similară din 2007, susţinută în special de avansul puternic al vânzărilor de produse nealimentare, potrivit datelor publicate, ieri de Institutul Naţional de Statistică.

În luna mai a acestui an, cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul sporise cu 7,6% faţă de luna similară din 2007. Vânzarea de produse nealimentare a sporit în luna iunie a acestui an cu 27,1% faţă de nivelul atins în a şasea lună din 2007, iar vânzarea de produse alimentare, băuturi şi tutun s-a majorat cu 10,9%, potrivit datelor publicate de INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule a înregis-trat, pe total, o creştere cu 23,5%, susţinută în principal de comerţul cu carburanţi pentru autovehicule, care s-a mărit cu 24,3% în intervalul iunie 2007- iunie 2008.

În luna iunie, afacerile cu servicii de piaţă pentru populaţie au avut un ritm anual de creştere de 7,3%.

Comerţul cu amănuntul a sporit cu 16% în primul semestru

INS a mai arătat că, în primul semestru din 2008, cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul - exceptând comerţul cu autovehicule şi motociclete - a avansat cu 16%, datorită vânzărilor mari de produse nealimentare, care au sporit cu 18,9%, precum şi a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun, unde creşterea a fost de 12,8% faţă de primele şase luni din 2007.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule a crescut cu 28,5% în prima jumătate a acestui an faţă de perioada similară din 2007.

Comerţul cu autovehicule, motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea autovehiculelelor a avansat cu mai mult de o treime (34,4%), în timp ce vânzările de carburanţi pentru autovehicule au sporit cu aproape o cincime (19,5%).

Afacerile comerciale au crescut cu 9,7% în iunie faţă de mai

Raportat la luna mai a acestui an, cifra de afaceri în comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a avansat, pe ansamblu, cu 9,7% în luna iunie din 2008.

În schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule s-a diminuat, în iunie faţă de luna precedentă, cu 13,7%.

În luna iunie, afacerile cu servicii de piaţă pentru populaţie au avut un ritm lunar de creştere de 23,6%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb