Afacerile companiilor din portofoliul Morphosis Capital Fund au crescut cu 42% în 2022

D.T.
Piaţa de Capital / 19 aprilie 2023

Afacerile companiilor din portofoliul Morphosis Capital Fund au crescut cu 42% în 2022

Morphosis Capital Fund, un fond de capital de creştere, raportează o creştere totală de 42% a cifrei de afaceri combinate a companiilor din portofoliul său în 2022, comparativ cu 2021, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, în anul 2022, cele şase companii din portofoliu au înregistrat o creştere totală de 106% a nivelului EBITDA faţă de 2021. Portofoliul Morphosis Capital include următoarele companii antreprenoriale: DocProcess, Medima Health, Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI, Cronos Med şi Stay Fit Gym.

"2022 a reprezentat un an al consolidării şi extinderii celor şase companii din portofoliul Morphosis, atât organic, cât şi prin achiziţii. Rezultatele obţinute de companiile în care investim păstrează ritmul accelerat de dezvoltare, în 2022 veniturile acestora crescând cu 42%, în timp ce EBITDA agregat s-a dublat. În acest context, concentrarea pe care am avut-o anul trecut asupra managementului portofoliului a funcţionat, ceea ce oferă premise solide pentru viitor. Deşi 2023 se arată a fi un an dificil, vom rămâne focusaţi pe dezvoltare şi investiţii, astfel că ne dorim ca această creştere pe care am înregistrat-o în 2022 să continue şi în acest an", a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis Capital.

Valoarea economică generată şi reinvestită în economie de către companiile din portofoliul Morphosis Capital s-a ridicat în 2022 la 54 milioane de euro. Acest indicator calculat conform standardelor Global Reporting Iniţiative (GRI) include salarii plătite, investiţii în dezvoltare, contribuţii către stat, comunitate, parteneri, furnizori, precum şi bănci şi investitori, precizează sursa.

Numărul angajaţilor cu normă întreagă din cele şase entităţi a crescut în 2022, de la 721 la 952 profesionişti, companiile din portofoliu creând astfel peste 230 de noi locuri de muncă anul trecut.

"În ultimii patru ani, am format parteneriate cu şase fondatori români cu scopul de a-i susţine să îşi transforme viziunea antreprenorială în realitate, ceea ce va rămâne principala noastră prioritate. Fiecare clinică sau sală de fitness deschisă ajută la îmbunătăţirea sănătăţii oamenilor, creează noi locuri de muncă şi generează venituri bugetare. Vom continua să adăugăm şi să creăm valoare în companiile în care investim, iar alături de viziunea, ambiţia şi motivaţia antreprenorilor, să dezvoltăm companiile din portofoliu într-un ritm accelerat", a adăugat Andrei Gemeneanu.

În 2022, Morphosis Capital şi companiile partenere au democratizat accesul la servicii de sănătate de înaltă calitate în 18 judeţe din România, printr-o expansiune rapidă. Această dezvoltare a susţinut impactul pe care companiile din portofoliu l-au avut şi s-a tradus prin îngrijirea a peste 68 de mii de pacienţi de către peste 250 de doctori şi prin îmbunătăţirea bunăstării fizice a peste 14 mii de persoane. În plus, în ceea ce priveşte impactul asupra mediului, DocProcess a contribuit la salvarea a 1.400 de copaci prin procesarea şi arhivarea documentelor în format electronic, se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb