Afacerile Mobile Distribution Cluj-Napoca au crescut la aproximativ 50 milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii / 5 februarie 2013

Afacerile Mobile Distribution Cluj-Napoca au totalizat aproximativ 50 milioane de euro în 2012, în creştere cu 1,9% faţă de anul precedent, pe fondul extinderii portofoliului la peste 6.000 de clienţi la nivel naţional, a anunţat distribuitor de produse preplătite şi soluţii de încărcare electronică "Cifra de afaceri a Mobile Distribution în 2012 a înregistrat în lei o creştere de aproximativ 4,4%, comparativ cu nivelul din 2011, în timp ce rulajul exprimat în euro a consemnat un avans de 1,9%, din cauza evoluţiei cursului de schimb valutar, care s-a depreciat în cea de-a doua parte a anului trecut", au declarat reprezentanţii Mobile Distribution, citaţi de Mediafax.

În 2011, potrivit datelor afişate de Ministerul Finanţelor, afacerile Mobile Distribution au scăzut cu 19,3%, la 206,92 milioane de lei.

Potrivit Ramonei Szenasi, director în cadrul companiei, Mobile Distribution a înregistrat anul trecut o creştere a portofoliului de clienţi, ca urmare a programelor de discount-uri şi fidelizare a partenerilor.

"În plus, faţă de 2011, am introdus în portofoliul nostru două categorii de produse din gama FMCG, respectiv gumă de mestecat şi ţigări, care se pliau pe nevoile clienţilor noştri, motiv pentru care am reuşit să depăşim cifra de afaceri înregis­trată în 2011", a spus Szenasi.

Ea a adăugat că piaţa de distribuţie de produse prepaid a rămas în linii mari la nivelul anului 2011, înregistrând o scădere pe segmentul de cartele de reîncărcare cu 14%, determinată în principal de ofertele a trei operatori de telefonie mobilă.

"Evoluţia pieţei locale de profil în 2012 a fost susţinută în schimb de creşterea cu 35% a vânzărilor şi activării pachetelor cu număr inclus", a mai spus reprezentantul companiei.

În ceea ce priveşte valoarea reîncărcărilor din 2012 realizate de Mobile Distribution, aceasta s-a menţinut la o medie de 5,25 euro pentru o încărcare. Peste 75% dintre încărcările de cartele valorice realizate anul trecut au fost în valoare de 5 euro.

În prezent, Mobile Distribution colaborează cu peste 6.000 de clienţi la nivel naţional, iar pentru 2013, compania îşi propune extinderea portofoliului de clienţi cu 50%.

În plus, reprezentanţii companiei estimează pentru acest an şi creşterea cu 20% a cifrei de afaceri pe segmentul de reîncărcări electronice, prin distribuirea de terminale speciale de încărcare electronică în reţeaua proprie de parteneri.

"Faptul că am devenit importatori direcţi ai terminalelor de încărcare electronică pe care le dis­tribuim partenerilor noştri ne permite să ţintim şi alte categorii de clienţi, având posibilitatea de a oferi serviciul de încărcare electronică în şi mai multe puncte de vânzare la nivelul întregii ţări", a adăugat Szenasi.

Mobile Distribution şi-a început activitatea de distribuţie a cartelelor prepaid în anul 2005. Firma este controlată integral de Mandelbrot Acquisitions Limited (Cipru).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb