AFACERILE ŞUCU PE TIMP DE CRIZĂ Camelia Şucu a cumpărat "Piaţa de Gros" de la stat

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 27 mai 2010

Camelia Şucu a cumpărat "Piaţa de Gros" de la stat

După ce piaţa a fost executată silit de Finanţe, activele ei au fost preluate, pentru 3,8 milioane de euro, de Camelia Şucu

Zilele trecute, Camelia Şucu a înfiinţat firma "Piaţa de Gros Administrare", prin care va opera noua platformă a pieţei

Administratorul noii afaceri, sponsor important al PLD

Cunoscuta femeie de afaceri, Camelia Şucu, îşi diversifică, în plină criză, domeniile de activitate. Cea mai nouă achiziţie a sa este Piaţa de Gros din Capitală, pe care intenţionează s-o modernizeze, după ce a preluat-o recent de la Ministerul Finanţelor.

"Piaţa de Gros" Bucureşti (constituită în 1993, prin aportul mai multor bănci locale) este prima societate de la noi din ţară specializată în colectarea, depozitarea şi comercializarea legumelor, fructelor şi florilor autohtone. "Piaţa de Gros" a fost înfiinţată cu ajutorul Guvernului Germaniei, în cadrul unui proiect finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Compania care administrează piaţa a intrat executare silită, întrucât nu a putut să restituie la timp creditul contractat de statul român, la înfiinţarea ei.

Ca să recupreze din bani, Ministerul Finanţelor Publice a vândut, recent, activele pieţei către Camelia Şucu, printr-o licitaţie, contra sumei de 3,8 milioane de euro.

"Vreau să transform această piaţă în ceea ce înseamnă cu adevărat o < piaţă de gros europeană >", susţine Camelia Şucu, adăugând că doreşte să ofere comercianţilor condiţii la standarde europene, în care să-şi comercializeze produsele alimentare, atât autohtone, cât şi din import.

După ce, în urmă cu circa o lună, a cumpărat activele de la stat, domnia sa a înfiinţat zilele trecute societatea comercială "Piaţa de Gros Administrare" SRL, la care deţine doar o participaţie de 5% din capitalul social total. Restul de 95% din aportul la capitalul noii societăţi aparţine doamnei Katy Paşculea, care are calitatea de administrator al pieţei.

Referitor la acest lucru, Camelia Şucu menţionează că este integral afacerea ei: "Este afacerea mea, eu am cumpărat bunurile şi eu voi face investiţiile. Doamna Paşculea va administra, aşa cum prevede legea, piaţa de gros".

Katy Paşculea a mai figurat ca administrator şi într-o altă afacere a Cameliei Şucu, respectiv "Class Năvădări", intrată în procedura insolvenţei.

Administratorul noii companii, Katy Paşculea, figurează şi printre sponsorii importanţi ai fostului partid PLD (aripa liberală devenită PD-L, după fuziunea cu PD) pe anul 2007, conform datelor din Monitorul Oficial.

Camelia Şucu: Banii europeni pentru centrul de oncologie, blocaţi de stat

"Merg la Roma să mă documentez"

Reporter : Ce veţi face pentru a transforma Piaţa de Gros din Berceni într-o piaţă de gros de nivel european?

Camelia Şucu : În primul rând intenţionez să merg, la sfârşitul lunii iunie, la Roma, la o întâlnire a reprezentanţilor pieţelor de gros din Europa, să văd cum arată o piaţă de gros construită şi organizată la standarde europene.

Reporter: Cât intenţionaţi să investiţi în acest sens?

Camelia Şucu.: În momentul de faţă, evaluatorii analizează stadiul în care se află piaţa, să vedem ce mai e bun şi ce nu. Oricum, va fi nevoie de investiţii mari pentru modernizarea acestei locaţii. Deocamdată, am angajat o firmă de pază şi una de salubritate, pentru ca locul să nu se degradeze. Intenţionez să angajez oameni care să se ocupe de curăţenia pieţei. Astfel, voi crea şi locuri de muncă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb