Brokerul de credite Perfect Credit a acţionat în judecată, pe latura penală, operatorul UniCredit Consumer Financing IFN, din grupul UniCredit, susţinând că acesta din urmă a eliberat unele documente false, în mai multe cazuri, referitoare la existenţa unor împrumuturi ale mai multor clienţi care au dorit să-şi refinanţeze datoriile.
Ionuţ Popa, directorul executiv al Perfect Credit, ne-a explicat: "Adresele false au fost eliberate de un angajat al UniCredit Bank, sucursala Piteşti, respectiv domnul George Cozma, care, întâmplător, este fiul domnului Cozma Constantin, clientul care doreşte să-şi finanţeze împrumutul la Cetelem IFN SA.
O altă persoană care a primit acte false este Emilia Niţă. Reprezentanţii Cetelem mi-au trimis adresele de lichidare credite eliberate de UniCredit, împreună cu mesajul că acestea sunt false.
Cei de la Cetelem au această confirmare direct de la UniCredit Consumer Financing IFN SA (parte din grupul UniCredit). Doamna Niţă, cu aceste adrese de lichidare false, s-ar fi încadrat pentru un credit nou, însă, în realitate, are trei credite active şi, astfel, riscul de a intra în incapacitate de plată este foarte mare.
Reprezentanţii UniCredit Consumer Financing IFN SA mi-au spus că nu pot să îmi comunice nimic pentru că totul este confidenţial, cu toate că celor de la Cetelem au putut să le spună că sunt false.
Am discutat şi cu şefa departamentului Antifraudă a UniCredit Bank, care a observat că acele adrese sunt false, dar, la fel ca şi UniCredit Consumer Financing IFN SA, a spus că se abţine de la comentării şi că să mă adresez autorităţilor, ceea ce am şi făcut".
Într-unul din emailurile pe care domnul Popa susţine că l-a primit de la Cetelem şi pe care ni l-a trimis şi nouă se arată: "Contractul doamnei Niţă Emilia Petruţa (...) a fost refuzat deoarece adeverinţele de lichidare a creditelor de la UniCredit sunt false".
Reprezentanţii Cetelem au refuzat să comenteze cazul, subliniind că este vorba despre clauze de confidenţialitate.
Ionuţ Popa ne-a mai spus că, "prin acţiunile şi falsurile emise", Cetelem i-a reziliat contractul de colaborare, în condiţiile în care societatea pe care o reprezintă intermedia, prin Cetelem, credite de peste 500.000 de euro, lunar.
Domnia sa ne-a precizat că şi BRD Finance a început să-i verifice portofoliul, după ce ar fi observat anumite acte false, emise tot de UniCredit.
"Prin această situaţie şi reziliere, pe lângă prejudiciul material, mi-a fost creat şi un grav prejudiciu de imagine. Acum, pe nedrept, eu, ca broker, sunt văzut ca unul care trimite contracte de credit cu documentaţie falsă", a subliniat domnul Popa.
Reprezentanţii UniCredit Bank au răspuns solicitării BURSA, prin care am cerut explicaţii referitoare la afirmaţiile directorului de la Perfect Credit, după cum urmează: "Referitor la solicitarea dumneavoastră, putem să vă spunem că UniCredit Bank efectuează verificări referitoare la aspectele menţionate de către domnul Popa Ionuţ, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri, în funcţie de rezultatul verificărilor".
Zilele trecute, Ionuţ Popa ne-a precizat că persoana care ar fi emis respectivele documente a fost demisă pe motive disciplinare.
UniCredit Bank nu ne-a răspuns, până la închiderea ediţiei, dacă această demitere a urmat analizei efectuate.
1. minte
(mesaj trimis de cindescu marian în data de 11.11.2015, 21:45)
MINTE IN TOT CE SPUNE
2. nicio surpriza
(mesaj trimis de eu în data de 11.12.2015, 00:40)
E banca unde e nevasta lu gentea sa-u a lu popa?
3. tepar
(mesaj trimis de client în data de 12.01.2016, 14:25)
Dl Popa este un mare tepar.